19
Nisan
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Ceylanpınar'da evler delik deşik

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi'nde, El Nusra ile PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD güçleri arasında çıkan çatışmada ateşlenen mermiler sınırı aşarak Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ndeki onlarca ev ve işyerine isabet etti.

Ceylanpınar'da tedirginliğe neden olan çatışmalar nedeniyle, sınır hattında yoğun güvenlik önlemleri sürdürülüyor.

Rasulayn İlçesi'nde 16 Temmuzda El Nusra ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmalar, 12 günden bu yana aralıklarla devam ediyor. Rasulayn'daki çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar'da günlerdan bu yana tedirginlik görülürken güvenlik güçleri sınır hattında yoğun güvenlik önlemi aldı. Dün sabah saatlerinde sessizliğin hakim olduğu Rasulayn İlçesi'nde, akşam saatlerinde çatışmalar yeniden şiddetlendi. Ceylanpınar'da top ve silah seslerinin duyulduğu çatışmalarda, Rasulayn'dan atılan çok sayıda mermi, yerleşim yerlerine isabet etti. Kızılay görevlilerinin kaldığı bir evin kapısı, sınırı aşan mermilerin isabet etmesi sonucu parçalandı. Kapının parçalandığını gören Ceylanpınarlılar, "Rasulayn'da barışın sağlanmasını istiyoruz. Günlerdir tedirginlik yaşıyoruz. Evlerimizden çıkamıyoruz" diye konuştu. Güvenlik güçleri, Rasulayn'daki çatışmalar nedeniyle sınır hattında önlemlerini en üst düzeye çıkarırken, belediye hoparlörlerinden sınıra yaklaşılmamasıı konusunda uyarı anonslar yapıldı.

 TSK'dan flaş açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye hududundaki nöbetçilere ateş açan 6-7 kişiye misliyle karşılık verildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamaya göre, 3'ncü Hudut Alay Komutanlığı İsmail Direk Hudut Karakolu sorumluluk sahasında Suriye istikametinden Türkiye'ye yaklaşan 6-7 kişi tespit edildi.

Söz konusu kişilerin olaya müdahale eden hudut nöbetçilerinin olduğu istikamete 3-5 el ateş etmesi üzerine nöbetçiler ateşe misliyle mukabelede bulundu. Olayın ardından şahıslar karanlıktan da istifade ederek Suriye yönüne kaçtı.

...
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2013 Pazar 14:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?