4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

7 operasyonda uyuşturucu avı

Başkent’te son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 955 adet uyarıcı hap, 44 kilo esrar ve 14 gram kokain ele geçirildi.

NARKOTİK ekiplerinin Ankara genelinde son bir hafta içerisinde uyuşturucu tacirlerine yönelik gerçekleştirdikleri 7 ayrı operasyonda 955 adet uyarıcı hap, 44 kilogram esrar ve 14 gram kokain ele geçirildi.

UYUŞTURUCU TİCARETİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, Ankara genelinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirtilen kişilere yönelik 7 ayrı operasyon düzenlendi. Esenboğa Havalimanı’ndan Ankara’ya uyarıcı madde sokmaya çalıştığı tespit edilen bir kişinin olduğu ihbarı üzerine harekete geçen narkotik ekipleri Mehmet C’yi gözaltına aldı.

ZANLININ ÜZERİNDEN ÇIKTI

Mehmet C’nin yapılan üst aramasında iki parça halinde 14 gram kokain ele geçirildi. Zanlı, Çubuk Cumhuriyet Savcılığının talebi doğrultusunda "uyuşturucu madde ticareti yapmak, kokain maddesi temin etmek, nakletmek, bulundurmak ve kullanmak" suçlamalarından mahkemece tutuklandı.

SATIŞA HAZIR HALDE

Narkotik ekiplerinin Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan başka operasyonda ise Bülent Ç. ve Abdülkadir E., iki poşet içinde, satışa hazır hale getirilmiş toplam ağırlığı 350 gram olan 29 adet esrar maddesi elde edilmesinde kullanılan Hint keneviri ile birlikte yakalandı. Zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ay Işığı’nda 5 tutuklama

NARKOTİK ekiplerinin "ay ışığı" adını verdikleri bir diğer operasyonda ise Volkan C, Ali H, Önder Ü, Zeynel A, Hüseyin A, Sail A, Melih K, Niyazi Çağdaş T, Sancar Ali S, Koray Lütfü F, Yüksel S, Can Bora T ve Pınar Ç, gözaltına alındı. Söz konusu kişilerle birlikte iki adet poşet içerisinde toplam ağırlığı 1041 gram olan esrar maddesi elde etmekte kullanılan Hint keneviri ele geçirildi. Mahkemeye sevk edilen 7 kişiden Önder Ü, Ali H, Melih K, Zeynel A ve Volkan C, tutuklandı.

Tacirlere Zincir-6 darbes"i

NARKOTİK ekiplerinin gerçekleştirdiği ve "zincir 6" adını verdikleri başka operasyonda Fikret A, Devrim Y. ve Ahmet Y., gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 1450 gram Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. 3 kişiden Fikret A, tutuklandı.

uyuŞturucu hap

3 ayrı operasyonda ise Ahmet T. ile birlikte 3 kilogram 480 gram Hint keneviri, Fatih B. ve Mehmet Nezir D. ile birlikte 36 kilogram Hint keneviri ve 1620 gram toz esrar ele geçirildi. İbrahim D. ve Avni N’de bu operasyonlar kapsamında gözaltına alındı, bu kişilerle birlikte de 955 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 05:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet BALCI IP: 81.213.200.xxx Tarih : 23.02.2007 17:52:56
Bundan iki hafta önce arkadaş çevremden iki kişi ile Abdi İpekçi parkında sohbet etmek maksadı ile gezerken parkın içinde gündüz ortasında esrar içen çocukları gördüm ve bakışlarımla taciz ettim arkadaşlarım aldırış etmemem gerektiğini söyledi. Bende onlara dönerek sizin çocuklarınız olduğunda aldırış etmem dedim... Nasıl bir vurdum duymazlıktır bu, bırakalım o zaman çocuklarımız bu illete mahkum olsun ve kaos havası içinde kendimize yer arayalım....