4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

80 ev oturulamaz durumda

Ankara Bala'da meydana gelen depremin ardından, 80 evin oturulamaz durumda olduğu bildirildi.

Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara'nın Bala ilçesine meydana gelen depremin ardından Afşar Beldesine gelerek incelemelerde bulundu.

Önal, beldeye gelişinde kendisini karşılayan vatandaşlara ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu. Önal, depremin kısa sürmesinin ve bölgedeki evlerin tek katlı, kerpiçten yapılmış olmasının can kayıplarını engellediğini söyledi.

Köylerde ve Afşar Beldesinde ciddi bir durum bulunmadığını, alt yapının sağlam olduğunu belirten Önal, vatandaşların elektrik, su, barınma ve yemek ihtiyacı bulunmadığını kaydetti.

Deprem nedeniyle 15 köyde hasar oluştuğunu ifade eden Önal, ''Kesin hasar tespitlerinin Pazartesi günü uzman ekiplerce yapılacağını'' bildirdi.

Önal, beldede deprem nedeniyle bazı evleri gezdi ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Burada Zeynep Öztürk isimli bir vatandaş Önal'dan evlerinin önüne çadır kurulmasını talep etti. Bunun üzerine Önal, bölgeye 55 çadır kurulduğunu belirterek, beraberindeki Kızılay ekibine Öztürk için de bir çadır kurulması talimatını verdi.

Daha sonra Afşar Beldesi Belediye Başkanlığı'na geçen Vali Önal, burada Belediye Başkanı Bayram Küçük'ten bilgi aldı. Beldede 750 hane bulunduğunu aktaran Küçük, şu an deprem nedeniyle çok büyük bir sıkıntıları olmadığını
söyledi.

Küçük, beldeye Kızılay tarafından çadır kurulmasına rağmen, vatandaşların çadırda kalmayı pek tercih etmediklerini anlattı. Küçük, yetkililerden hasar tespitini bir an önce yapmasını ve evleri hasar görün vatandaşların mağduriyetinin kısa sürede giderilmesini istedi.

Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz da Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın talimatıyla uzman ekipleri bölgeye sevk ettiklerini bildirdi.

Uzman ekiplerin yaptıkları ilk incelemelere göre, ''80 evin oturulamaz durumda olduğunu'' tespit ettiklerini belirten Taymaz, bu evlerde oturan vatandaşlara evleri boşaltmaları uyarısında bulunduklarını söyledi. Taymaz, evleri oturulamaz durumda olan vatandaşlara kira yardımı yapılacağını ve daha sonra bu evlerin onarılacağını ifade etti.

AA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2007 Cumartesi 13:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?