4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Anafartalar'da kahrolsun PKK sesleri

6 kişinin hayatını kaybettiği intihar eylemi sonucu büyük hasar gören Anafartalar Çarşısı, bugün binlerce vatandaşın katılımıyla yeniden hizmete girdi. Gelin gibi süslenen Anafartalar Çarşısı'nın açılışına katılan Devlet Bakanları Beşir Atalay ve Ali Babacan, çarşıyı gezerek esnafa moral verdi. 

22 Mayıs'taki bombalı saldırıda büyük hasar gören, bütün camları kırılan ve harabeye dönen Anafartalar Çarşısı, büyük bir hızla gerçekleştirilen onarım ve temizlik çalışmalarının ardından bugün yeniden hizmete açıldı. Çarşının açılışı dolayısıyla Anafartalar Çarşısı önünde yaklaşık 10 bin kişi toplandı. Türk bayrakları taşıyan kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Açılış töreni öncesinde Ankara Kulübü Seğmen Ekibi ve Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı çeşitli gösteriler yaptı. 



Açılış törenine, Devlet Bakanları Beşir Atalay ve Ali Babacan, Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek, Ankara milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, ATO Başkanı Sinan Aygün ve ASO Başkanı Zafer Çağlayan da katıldı. Törene katılan protokol üyeleri, bir otobüsün üzerine çıkarak Türk bayrağı salladı. Törende bir konuşma yapan Devlet Bakanı Atalay, Anafartalar Çarşısı önünde bir acı yaşandığına işaret ederek bugün bu acıyı birliğe, bütünlüğe,karşılıklı yardımlaşmaya dönüştürdüklerini ifade etti. Atalay, "Acıyı daha büyük bir güce dönüştürüyoruz" diye konuştu. Anafartalar Çarşısı'nın çok kısa bir sürede yenilendiğini ifade eden Atalay, çarşının eskisinden daha güzel olduğunu söyledi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise bir kaç gün önce Anafartalar Çarşısı önünde 6 şehit verdiklerini belirterek, bugünkü muazzam tablonun, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösterdiğini söyledi. Gökçek, "Bu millet büyük millettir. 6 değil 6 milyon şehit vermeye hazırdır" diye konuştu. Gökçek, açılışa katılanları çarşıda alışveriş yapmaya davet etti.
ATO Başkanı Aygün, terörün Anafartalar Çarşısı'nda açtığı yaranın 5 günde eskisinden güzel hale getirildiğini belirterek yaraların az da olsa sarıldığını söyledi. ASO Başkanı Çağlayan ise bu tür şeylerin 70 milyonun cesaretini kırmaya yetmeyeceğini dile getirdi.

ATALAY VE BABACAN İZDİHAMDA EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ 

Konuşmaların ardından törene katılan protokol, Anafartalar Çarşısı'nın açılışını gerçekleştirdi. Devlet Bakanları Atalay ve Babacan, yenilenen Anafartalar Çarşısı'na girerken, yaşanan izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi. Açılış sırasında vatandaşlar tekbir getirdi ve terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Atalay ve Babacan, Anafartalar Çarşısı'na gezerek, çarşıda bulunan dükkanlara girdi. Esnafa moral veren bakanlar ve diğer davetliler, çarşıda alışveriş de yaptı.

PATLAMADA YARALANAN VATANDAŞLAR DA AÇILIŞA KATILDI 

Bu arada, yaşanan patlamada yaralanan vatandaşlar da açılış töreninde yerlerini aldı. Anafartalar Çarşısı'nda çalışanlar, saldırıda hayatını kaybeden arkadaşlarının fotoğraflarını taşıdı. Anafartalar Çarşısı Derneği Başkanı Yusuf Tanrıverdi, konuşması sırasında zaman zaman ıslıklandı. Ulus'ta buluşan kalabalık, Anafartalar Çarşısı içinde de terör örgütü aleyhine sloganlar attı. 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 12:48:31
Güncelleme :26 Mayıs 2007 Cumartesi 13:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismet yüksel IP: 88.226.57.xxx Tarih : 26.05.2007 19:46:08
bu milete helal olsun terörü bitirsek daha ii olur ama bu miletle tererör biter ama başımızdakıler bunu yaptırmıyo başa mhp gelirse bu terör biter buna eminim