4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara bayrama hazır

Başkent'te, Ramazan Bayramı süresince belediye otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Ramazan Bayramını rahat ve huzur içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla tüm önlemleri aldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, arife günü dahil olmak üzere bayram tatili boyunca alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak. Zabıta Ekipleri, Ankara'ya gelecek ve şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak için de AŞTİ'de denetimleri artıracak. Ayrıca şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksiler de Zabıta Müdürlüğü ulaşım ekiplerince denetlenecek.

Çevre Zabıtası ekipleri takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek, çevre ve gürültü kirliliği, kaçak kömür ile ilgili şikayetleri değerlendirecek. Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, Başkentlilerin alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri için önceki bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmelerine izin verilmeyeceğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Başkentlilerin aileleri ile birlikte akraba ve dost ziyaretlerini kolaylaştırmak için gelenekselleştirdiği ücretsiz otobüs uygulaması, bu bayramda da devam edecek. Ankaralılar 3 günlük Ramazan Bayramı süresince kent içi ulaşımda EGO otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler. EGO, Arife gününden başlayarak Ramazan Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı'na otobüs seferleri düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığını ziyaret edecek vatandaşlar Arife günü saat 13.00'ten itibaren metro hattında bulunan "Hastane Durağı"ndan saat 08.00 ile 16.45 arasında her yarım saatte bir Karşıyaka Mezarlığına taşınacak. Cebeci Asri Mezarlığını ziyaret edecekler için de yine Arife günü saat 13.00'ten itibaren Bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü üzerinden ve Ulus Gençlik Parkı yanı "Baruthane Durağı"ndan yarım saatte bir otobüs kaldırılacak.

Vatandaşların rahat ve huzur içinde kabristan ziyaretlerini yapabilmeleri için Karşıyaka Mezarlığı içinde 10 tane servis aracıyla özel ring seferleri yapılacak.Ayrıca ziyaretçiler, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının girişlerinde MEBİS "Mezarlık Bilgi Sistemi"nde yer alan kiosklar sayesinde yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabilecek. Her yıl olduğu gibi mezarlıklarda Bayram süresince hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunacak, nöbetçi güvenlik ve temizlik ekipleri de görev başında olacak. Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için Bayram'da nöbetçi personel uygulamasına gidilecek. "188 Alo Ambulans" hizmeti bayram boyunca kesintisiz görev yaparak bayramda sıkıntıya düşecek Ankaralılar'ın imdadına koşacak. İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra ASKİ Kanal Arıza ve Doğalgaz Arıza ekipleri 24 saat aralıksız görev yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar Belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerinde aşağıdaki telefonlara başvurabilecekler:

MAVİ MASA : 153
DOĞALGAZ ARIZA : 187
SU VE KANAL ARIZA : 185
İTFAİYE : 110
ALO CENAZE : 188
ALO AMBULANS : 188
ZABITA : 231 79 84 - 229 66 91".

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 15:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?