4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'da 3 sığınma evi açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 3 ayrı sığınma evini hizmete açtı. 

Sığınma evlerinin açılışı nedeniyle Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nervin Gökçek, eski bakan İmren Aykut ve çok sayıda davetli katıldı.

Ünlü sunucu Çiğdem Tunç'un sunduğu törende konuşan Nevin Gökçek, kadınlar gününü bir gün değil her gün kutlanması ve kadınların sorunlarının çözümü için sürekli çaba harcanması gerektiğini savunarak, "Tanık olduğum ve vicdanımı sızlatan bir sürü olay var, bunları anlatmaktan hicap duyuyorum. Bu sığınma evleri sayesinde bir kişinin bile hayatını kurtarırsak ne mutlu bize" dedi. 

Bir çok sıkıntı yaşayan kadınların haklarını koruyan yasalardan habersiz olduğunu ifade eden bayan Gökçek, "Yarım kilo makarna yüzünden eşinden dayak yiyen bayan arkadaşlarımız var. Bu sığınma evlerini açtığı için, duyarlılığı nedeniyle eşime teşekkür ediyorum" diye konuştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, toplumda en fazla şiddete kadınların maruz kaldığını hatırlatarak, zor durumdaki kadınların yaşama tutunmasını sağlamanın öncelikli görevleri arasında olduğunu söyledi. Yasa gereği kadın sığınma evlerinin gizli tutulduğunu ve bu nedenle açılışı sembolik olarak yaptıklarını anlatan Gökçek, şöyle konuştu: 

"Bugün üç ayrı kadın sığınma evini açıyoruz. Fiziksel, ruhsal ve ekonomik yönden şiddete uğrayan ve zarar gören kadınlarımızın bütün ihtiyaçları buralarda karşılanıyor. Hanımlar lokalinden 100 bine yakın hanım istifa etti. 122 bin 478 bayan Belmek kurslarından yararlandı. 2006 yılında 3 milyon kişi belediyemizin sosyal ve kültürel hizmetlerinden istifade etti. Bu hizmetler için 111 trilyon lira harcadık ve harcamaya devam edeceğiz. Çünkü bu bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır".

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da, uluslararası tüm yükümlülüklere rağmen Türkiye'de kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olarak varlığını sürdürdüğünü kaydederek, "Aile toplumun temelidir. Parçalanan ailelerin çocuklarının sayısız sorun olarak karşımıza çıkıyor. Aileyi ayakta tutan kadındır" diye konuştu. Bakan Çubukçu, nüfusu 50 bini aşan belediyelerin sığınmaevi açma zorunluluğu olmasına rağmen bu uygulamanın çok ağır ilerlediğinden yakınarak, Türkiye'de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı 3 sığınma evi ili birlikte toplam sığınma evi sayısının 33'e yükseldiğini belirtti. Konuşmaların ardından Bakan Çubukçu, Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, sembolik olarak kadın sığınma evlerinin açılış kurdelesini birlikte kestiler. 

Törende, bayan ve bayan Gökçek, Bakan Nimet Çubukçu'ya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin'e, ATV Ankara Temsilcisi Tuba Atav'a, Dr. Leyla Mollamahmutoğlu'na, Kanal A muhabiri Burcu Aydın'a, şehit eşi ve annesi Emine Ataman'a şükran plaketi verdiler. Melih Gökçek, Kadınlar Günü anısıra eşine, kendi ve eşinin resminin bulunduğu bir plaket hediye etti.
iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 16:38:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?