5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Ankara'da çete operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Dere” operasyonuyla, “suç işlemek amacıyla örgüt kuran” ve çeşitli olaylara karıştıkları bildirilen 20 kişi gözaltına alındı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği görevlileri, son zamanlarda Ankara-Kırıkkale arasında taşımacılık yapan otobüs ve minibüs şoförlerine yönelik saldırıların artması, bazı tehdit ve yaralama olaylarının meydana gelmesi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından Ankara Cumhuriyet savcılığının talimatı doğrultusunda “Dere” adı verilen operasyon başlatıldı.

Yapılan operasyon sonucu, “Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları” bildirilen ve çetenin liderliğini yaptığı belirtilen Bülent A. ile Levent A., Cenk A., Kenan A., İsrafil Y., Tural Y., Ahmet K., Şevket S., Taner E., Necati P., Mehmet Y., Erkan K., Fahrettin A., Emrah T., Hakan Y., Zeynel Y., Beyhan Y., Ümit A., Reyhan A. ve Murat P. gözaltına alındı.

Bu kişilerle birlikte değişik çap ve markada 3 tabanca 1 pompalı tüfek ile bu silahlara ait 236 adet fişek ve kartuş, çok sayıda sustalı ve sallama tabir edilen bıçak, 30 gram esrar, çok sayıda senet ve banka dekontu ele geçirildi. Gözaltına alınan kişilerin Ankara genelevinde çalışan hayat kadınları ve bunların patronlarını tehdit ederek haraç aldıkları, Ankara-Kırıkkale arasında taşımacılık yapan otobüs ve minibüs şoförlerinden para topladıkları, para vermek istemeyen kişileri yaraladıkları, darp ettikleri bildirildi.

Gözaltına alınan kişilerin ayrıca, Ankara Adliyesi'nde tutuklu bulunan Ayhan Özçelik ve bu kişiyi adliyeye çıkaran jandarma er Ferhat Güzel'in yaralanması, Gülseren Mahallesi'nde otogaz işletmeciliği yapan Murat Yıldırım'ın öldürülmesi, çok sayıda iş yeri kurşunlanması gibi olayları da gerçekleştirdikleri kaydedildi.

Öte yandan, aynı çeteyle bağlantısı bulunduğu iddia edilen Fuat A, Serkan Y. ve Cemil S.'nin bir süre önce bir kadının zorla kaçırılarak tecavüz edilmesi ve adam yaralama suçlarından tutuklanarak cezaevinde yattıkları belirtildi. Gözaltına alınan 20 kişiden Ümit A. Beyhan Y., Reyhan A. ve Zeynel Y.'nin savcı talimatıyla emniyetten serbest bırakıldığı, halen gözaltında tutulan 17 kişinin ise yarın adliyeye gönderileceği belirtildi.

Emniyet yetkilileri, çetenin liderliğini yapan “Öksüz Ahmet” adıyla tanınan Ahmet Aramaz'ın 2000 yılında öldürülmesinden sonra çetenin yeni bir oluşum içerisine girdiği belirtildi. Daha sonra Rüstem A.'nın çetenin liderliğine getirildiği, ancak bu kişinin de çeşitli suçlardan tutuklandıktan sonra müebbet hapis cezasına çarptırıldığı ifade edildi. Çetenin liderliğine daha sonra Bülent A.'nın getirildiği bildirildi.



AA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2006 Perşembe 13:05:14
Güncelleme :23 Kasım 2006 Perşembe 13:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?