4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'da fuhuş paniği

Ankara'da çökentilen yabancı kadın pazarlayan bir çeteyle birlikte ele geçirilen fihrist, not defteri ve ajandalarda bazı milletvekillerinin, üst düzey bürokratların, işadamlarının ve hakimlerin isimlerine rastlandı. Başkent kulislerinde "fihrist paniği" başladı...

Yurtdışından getirdiği kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı belirlenen 2 ayrı gruba yönelik düzenlenen Orkide Operasyonu’nda 13 kişi gözaltına alındı. Operasyonda sermaye olan 16 yabancı kadın, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Polisine teslim edildi. 6 ay süren takiple yakalandığı belirtilen şebekenin, aralarında siyasi, bürokrat ve işadamlarının da bulunduğu müşterilere ortalama 100 dolar karşılığında pazarlandığı belirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri başlatılan projeli çalışma çerçevesinde, biri Azerbaycan asıllı Sevinç kod adlı Azade D. ile Rus asıllı Zara kod adlı Zara Çetin isimli iki Türk vatandaşı 6 aylık takibe alındı. Orkide adı verilen operasyonda, bu kişilerle beraber hareket eden Mihriban S, Servet A, Aylin A, Shalala H, Ramazan K, Şerafettin C, Ayşe Ö, İsa O, Metin A, Mustafa Y, Serkan Y, ile sermaye 16 yabancı uyruklu kadın ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Gözaltına alınan kişilerin ev, işyeri ve arabalarında yapılan aramalarda müşteri ve satıcıların listesinin bulunduğu fihristler ve notlar ile pasaportlar, senetler, banka dekontları, toplam 52 parça 968.08 gram ağırlığında ve 57 bin 249 YTL değerinde mücevher ve 70 bin 330 YTL, 600 ABD doları, 16 madeni altın para, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet jip ve 1 adet otomobil ele geçirildi. Yurtdışına ayda ortalama 100 bin dolara yakın para transferi yapan fuhuş çetesi 2 liderinin 400 bin YTL’den fazla para bulunan banka hesaplarına da el konuldu.

Operasyonu çok gizli sürdüren Organize ekipleri emniyetin diğer birimlerine bu kişilerin irtibatı olabileceği gerekçesiyle, haber vermezken teknik takip sırasında 6 içinde ele başlarından Azade D’nin 45 bin Zara Ç’nin ise 200 binin üzerinde telefon görüşmesi yaptıklarını belirledi. Ekipler ayrıca, Azerbaycan, Çeçenistan, Kırgızistan ve Ukrayna gibi ülkelerde borçlandırılan yabancı uyruklu kadınların yurtdışı bağlantıları aracılığıyla Türkiye’ye getirildikleri ve burada kişi başı 100 dolardan erkeklerle ilişkiye girmelerinin sağlandığını da tespit edildi.

Bu kadınların Türkiye’de kendi ülkelerinde 1 yılda kazandıkları parayı kazandıklarını ifade eden emniyet yetkilileri, kadınların günde ortalama 10 müşteriye pazarlandığını kaydettiler.

Operasyonda ele geçirilen ajanda, not ve fihristleri de inceleyen organize ekipleri, çok sayıda siyasi, bürokrat ve işadamlarının isimlerine rastladığını bu isimler arasında bazı milletvekilleri ile hakimlerinde bulunduğunu bildirdi.

Şimdi tüm gözler siyasi bir depreme yol açabilecek bu fihriste çevrildi. Polisin sıkı kontrol altında tuttuğu fihristeki isimlerin açıklanması bekleniyor...
hurriyet.com.tr
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 13:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?