4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'da uyuştucu operasyonu

Ankara'da uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen 3 ayrı operasyonda aralarında bir hemşire ve üniversite öğrencisinin de bulunduğu 32 kişi yakalandı.


Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenledikleri 'Çevik Operasyonu' kapsamında M.F.Ç, Ö.E, F.B, E.Ü, M.G, A.S, A.K ve U.Ç. isimli kişiler gözaltına alındı. Zanılalrla birlikte 5 kg 20 gram esrar, 9 gram toz esrar, 1 adet yeşil reçeteye tabi ilaç, 2 bin 480 YTL, 100 ABD Doları ve 20 Avro ele geçirildi. Yaşı küçük olan U.Ç. Çocuk Şube müdürlüğü'ne teslim edilirken zanlılardan Ö.E. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. M.F.Ç. de tutuklanarak cezaevine kapatıldı. Diğer zanlılar ise polis sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından mahkeme çıkarılan U.Ç. de tutuklanarak cezaevine konuldu. Narkotik dedektiflerinin Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile koordineli düzenledikleri bir başka operasyonda ise Gazi Üniversitesi öğrencisi S.Ç. ve kardeşi S.Ç. gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 2 kg 652 gram esrar ele geçirildi. Zanlılardan yaşı küçük olan S.Ç. Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

Sincan polisi tarafından mahkemeye çıkarılan S.Ç. tutuklanarak cezaevine konuldu. Narkotik Büro Amirliği'nin düzenlediği 'Zincir Operasyonu' kapsamında ise A.A. İle bir doğum hastanesinde hemşire olan eşi İ.A, H.B, Y.Ö, O.K, A.B, H.Ü, A.Y, M.M, A.S, P.S, F.D, C.T, G.K, E.A, A.A, O.N.Ç, S.K, M.D, C.B, C.C.K. isimli zanlılar gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte bin 736 adet uyuşturucu hap, 4 gram plaka esrar, 2 adet tabanca ve bu silahla ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Zanlılardan C.T, G.K, E.A, A.A, O.N.Ç, S.K, M.D, C.B ve C.C.K. isimli zanlılar polis sorgusunun ardından serbest bırakıldı. A.A, İ.A, H.B, F.B, Y.Ö, O.K, A.B, H.Ü, A.Y, M.M, A.S, P.S, F.D. isimli zanlılar haklarında "Teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde kapsamında bulunan extacy hap, plaka esrar ve esrar maddesi elde edilen Hint keneviri bitki kırıntısı temin etmek, nakletmek, bulundurmak ve kullanmak' suçundan düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte Adliyeye sevk edildi. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddenin piyasaya sürülmesi durumunda 5 bin 584 kişiyi zehirleyebileceği bildirildi


İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 12:09:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?