3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Antalyaspor Kızılcahamam'da

Antalyaspor, yeni sezon hazırlıklarını Kızılcahamam'da günde çift antrenmanla sürdürüyor.

Yeni sezona bin 700 rakımlı Kızılcahamam'da kondisyon depolayarak hazırlanan Antalyaspor'da teknik direktör Mehmet Özdilek'in kampa katılması moralleri yerine getirdi. Futbolcuların alacakları ödenmediği için Kızılcahamam kampına katılmayan genç teknik adam, borçlarla ilgili olarak gerekli sözleri aldıktan sonra kampa katıldı.

Yeni sezon hazırlıklarını günde çift antrenmanla sürdüren Antalyaspor'da futbolcular ilk olarak salonda ağırlık çalışması yaptı. 1 saatlik çalışmanın ardından sahaya çıkan Kırmızı-siyahlı futbolcular, burada da 45 dakikalık koşu ve açma germe çalışması yaptı. Serge Djehoua ve Şenol Can antrenmanlara katılmazken, Balili sadece ağırlık çalışmasına katıldı. Antrenmanda futbolcuların hayli neşeli oldukları gözlendi.

Antrenman öncesinde İHA'ya açıklamalarda bulunan Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, yeni sezon hedeflerinden, kampa neden geç katıldığına ve verilen sözlere kadar önemli açıklamalarda bulundu. Sezona hazır bir biçimde girmek istediklerinin altını çizen Özdilek, "Sezon başı çalışmaları takımlar için çok önemli. Burada çok iyi bir çalışma ortamı var. Yoğun bir periyotta 10 Haziran'a kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İki günlük bir iznin ardından 13 Haziran'da Almanya'ya geçeceğiz. Burada daha çok fizik kondisyona dayalı çalışmalar yapıyoruz. İkinci etapta ise daha çok taktiksel çalışmalar yapacağız. 26 Haziran'da ise Antalya'ya döneceğiz. Bu süreci iyi bir şekilde geçirerek sezona hazır bir biçimde girmek istiyoruz" diye konuştu.

Bu sezon işi sıkı tutarak ligde sıkıntı yaşamak istemediklerini belirten Özdilek, "Geçen sezon zor bir süreç yaşarken, çok ciddi puanlar alarak ligde kalmanın mutluluğunu yaşadık. Göreve geldikten sonra 26 final maçı oynadık. Kolay değildi. Oyuncularımız fiziksel ve zihinsel anlamda çok yıprandı. Amacımız geçen sezon yaşadığımız sıkıntıları yaşamamak. Bunun için ilk etapta kadromuzu muhafaza etmeye çalıştık. Uğur Kavuk dışında kalmasını istediğimiz bütün futbolcularla yolumuza devam ediyoruz. Balili gibi önemli bir oyuncuyu ve Kerim Zengin gibi genç ve dinamik bir oyuncuyu transfer ettik. 4 veya 5 tane daha oyuncu almayı düşünüyoruz. Bunlarla ilgili olarak görüşmelerimiz ve temaslarımız sürüyor. Oyuncu transferinde karakter yapısına ve kişisel yeteneğine bakıyoruz, ama önemli olan karakter yapısı. Takım olarak birbirine inanan bir oyuncu topluluğum var. Yeni transferlerimizle birlikte geçtiğimiz sezon yaşadığımız sıkıntıları yaşamayacağız. İşi baştan sıkı tutacağız. İşallah bunu başaracağız" ifadelerini
kullandı.

Hayalci hedefler koymak istemediğinin altını çizen Özdilek, "Lig biraz daha zor geçecek. Her takım iyi transferler yapıyor. Bizim hedefimiz geçtiğimiz sezon ligi bitirdiğimiz konumun üzerinde ligi bitirmek. Çok hayalci hedefler koymak ve hayalci transferler yapmak istemiyorum. Bizim bir bütçemiz var. Kulübün ekonomik yapısında sıkıntı yaratmayacak ve takıma katkı sağlayabilecek karakterli futbolcular transfer etmek istiyoruz. Geçen sezon lige sonradan başladık ve 12. bitirdik. Şimdi bunun üzerinde ligi bitirmek istiyoruz" dedi.

Mehmet Özdilek, yaşanan sıkıntılar ve kampa geç katılmasıyla ilgili olarak ise, "Sıkıntılar bütün takımlarda var. Bizim oyuncu grubumuz geçen sezon bu konuda çok büyük fedakarlıkta bulundu. Maç başı paralarını alamadılar, ama hiçbir zaman seslerini çıkarmadılar. Lig bittikten sonra oyuncularımıza verdiğimiz sözler vardı. Bu sözlerin belli bir kısmını yerine getirmiştik. Geri kalanını ise sezona başlamadan halledeceğimizi söylemiştik. Bunu yerine getiremedik. Benim Antalya'da kalmam hem kamuoyu adına hem oradaki dinamiklerin daha hareketli ve ciddi bir şekilde eğilmesi için önemliydi. Valimiz ve belediye başkanımızla görüşülüyor. Başkanımız bu konuda çok fazla çalışıyor. Ciddi bir oluşum içindeler. 1-2 gün içinde bunlar harekete geçecek. Her şeyden önce başkanımızın bize verdiği söz çok önemli. Ayın 9'una kadar oyuncuların bütün alacaklarının kapanacağını söyledi. Bu söz benim için çok önemliydi. Ben de bunun üzerine kampa geldim ve çalışmalara devam ediyoruz. Bu sıkıntıyı afaki yerlere çekmeye gerek yok.Futbolculara verdiğimiz sözü yerine getirme anlamında orada görüşmeleri yaptık. Olumlu bir şekilde bitmesi bizi sevindirdi. Bizim amacımız Antalyaspor'u hem mali, hem kurumsal hem de transfer politikasıyla ciddi bir kulüp haline getirmek. Bunun için de biraz zaman ve sabır gerekiyor. Bu sabrı biz gösteriyoruz. Bu sabrı insanlar da gösterirse Antalyaspor'u daha ciddi, daha kurumsal bir kulüp haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Antalyaspor'un yeni transferi golcü futbolcu Balili ise, bu sezon atacağı gollerle Antalyaspor'un geçen seneden daha iyi yerlere gelmesinde katkı yapmak istediğini ifade ederek, "Antalyaspor'a geldiğim için çok heyecanlıyım. Sivasspor'da çok güzel 4 sezon geçirdim. Antalyaspor'u geçen sezondan daha iyi yere getirmek istiyoruz. Zor bir lig olacak. Çok iyi çalışıyoruz. Çok iyi bir arkadaşlık var. İlk 8'e girmek istiyoruz. Geçen sezon çok fazla forma şansı bulamadım ve fazla gol atamadım. Bu sene Antalya'da daha fazla oynayarak daha fazla gol atmak istiyorum" diye konuştu.

Kırmızı-beyazlı futbolcular Ömer Çatkıç ve Yalçın Ayhan da, Mehmet Özdilek'in yeniden takıma katılmasının motivasyonlarını bir kat daha artırdığını belirterek, sezona iyi bir başlangıç yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ve geçen sezondan daha iyi bir derece elde etmek istediklerini söylediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 17:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?