3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bakanlıktan 950 yeni kadro

Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı'nın 950 sağlık personeline daha Veri Hazırlama Kontrol İşletmenliği (VHKİ) kadrosu verdiğini duyurdu.

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamaya göre, 2009 yılı başında VHKİ kadrosuna başvuran 950 sağlık personeline daha bakanlık kadro verdi. Sağlık-Sen, iki hafta önce Sağlık Bakanlığı Teşkilatı'nda memur, ambar memuru, daktilograf, santral memuru, koruma güvenlik görevlisi olarak çalışan yaklaşık 3 bin 700 sağlık personelinin VHKİ kadrosuna geçtiğini açıklamıştı. Bilgisayar sertifikası edinerek Veri Hazırlama Kontrol İşletmenliği kadrosuna başvuran 950 sağlık personelinin daha isimleri İl Sağlık Müdürlükleri'ne gönderildi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Veri Hazırlama Kontrol İşletmenliği için verilen 11 bin 270 kadronun tamamen Sağlık-Sen'in yoğun çabaları sonucu gerçekleştiğini belirterek, "Bugün itibariyle yaklaşık 5 bin 650 sağlık personeli VHKİ kadrosuna kavuşmuş bulunmaktadır. VHKİ kadrosuna geçen memurlar, maaş ve döner sermaye gelirlerinde artış, kadrolarının 3. dereceye kadar düşmesi ve emekliliklerinde daha yüksek oranda maaş alma gibi avantajlar elde etmektedir" dedi.

Sendikaların temel görevinin üyelerinin haklarını koruma ve geliştirme olduğunu kaydeden Kaçar, "VHKİ kadrosu, Sağlık-Sen'in çözüm odaklı sendikal anlayışını anlatan bir örnektir. Sağlık-Sen, iddialı ve abartılı vaatler yerine somut hizmetler gerçekleştirerek, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının güven duyduğu tek sendika haline gelmiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 18:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?