4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkentte dolandırıcılık

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri vatandaşların kendisini kombi tamircisi olarak tanıtan bir kişinin kombileri tamir etmiş gibi göstererek vatandaşların paralarını aldığı yönünde şikayet üzerine bir çalışma başlattı. 

Yapılan çalışmalar sonucunda H.A. isimli kişi gözaltına alındı. Zanlının, özellikle yaşlı kişileri seçerek onlara kendisini kombi tamircisi olarak tanıttığı belirlendi. Bu kişilerle sohbet ortamında "Sizin kombinizi bir kontrol edeyim" dediği öğrenilen zanlının teklifini kabul edenlerin evine giderek kombiyi göstermelik bir şekilde kontrol etiği tespit edildi. 

Bu sırada dokunduğunda kırmızı ışık yanan bir kontrol kalemi ile yaptığı göstermelik kontrol sırasında ışığın yanması üzerine "Sizin kombide arıza var, bunun tamir olması lazım. İsterseniz siz bana para verin, ben gerekli parçayı alayım" dediği öğrenildi. 

Kendisine güvenen vatandaşlardan para aldıktan sonra zanlının ortadan kaybolduğu öğrenildi. Zanlının bu yöntemle 4 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. Zanlı yapılan polis sorgusunun ardından Adliyeye sevk edildi.
İha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 14:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?