4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkent'te kültür-sanat

Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT), 2007-2008 sanat sezonunun yeni oyunlarını seyirciyle buluşturmaya devam ediyor; bu hafta 3 yeni oyun 9 Ekim Salı günü başkent sahnelerinde...


Başkentte hafta içerisinde gerçekleştirilecek sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

BÜYÜK TİYATRO: ADT'nin yeni oyunlarından olan ve geçen hafta prömiyerini yapan "Kısasa Kısas" bugün de sahnelenecek.

Geçen sezondan devam eden oyunlar arasında yer alan "Kanlı Nigar" ise 7 ve 9 Ekim tarihlerinde tekrar başkentli izleyicilerle olacak.

KÜÇÜK TİYATRO: ADT'nin yeni oyunu "Bir halk Düşmanı" 9 Ekim Salı günü prömiyerini yapacak.

Oyun, 10 ve 11 Ekimde de sahneye çıkacak.

ŞİNASİ SAHNESİ: Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Tek Kişilik Şehir", bugün ve yarın tiyatroseverleri bekliyor.

"Keloğlan Keleşoğlan" ile "Şahane Düğün" de başkent sahnelerinde oynanmaya devam ediyor. "Keloğlan Keleşoğlan" 7 Ekim Pazar günü, "Şahane Düğün" ise 9, 10 ve 11 Ekimde izlenebilecek.

AKÜN SAHNESİ: Orhan Asena'nın yazdığı "Yıldız Yargılaması"nın prömiyeri, 9 Ekimde yapılacak. Daha önce İzmir ve Bursa'da sahnelenen oyun, başkentte ilk kez seyirci karşısına çıkacak.

Başkentliler eseri, 10 ve 11 Ekimde de görebilecek.

ALTINDAĞ TİYATROSU: Münir Canar'ın yazıp yönettiği "Bir Mahalle Ki" oyunu, bugün ve yarın ile 7, 9, 10 ve 11 Ekim tarihlerinde izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

İRFAN ŞAHİNBAŞ ATÖLYE SAHNESİ: Ariel Dorfman'ın yazdığı, Ünsal Coşar'ın yönettiği "Kayıplar", yarın ile 10 ve 11 Ekimde gösterilecek.

ODA TİYATROSU: ADT'nin yeni oyunlarından bir diğeri olan "Japon Kuklası", 9 Ekim Salı günü ilk kez seyirciyle buluşacak.

Oyun, 10 ve 11 Ekimde de sahnelenecek.

125. YIL ÇAYYOLU TİYATROSU: Halit Ziya Uşaklıgil'in ünlü eserinden Tarık Günersel tarafından sahneye uyarlanan "Aşk-ı Memnu", bugün ve yarın izlenebilecek.

Geçen sezonun oyunlarından "Yaşamak mı Yoksa Ölmek Mi" adlı oyun da 10 ve 11 Ekimde seyircilerini bekliyor.

OPERA SAHNESİ: Christoph Friedrich Bertzner'in yazdığı ve Johann Gottlieb Stephanie'nin uyarladığı "Saraydan Kız Kaçırma" operası, yarın sahnelenecek.

Verdi'nin dört perdelik operası "Nabucco", 10 Ekim Çarşamba günü izleyicilerin karşısına çıkacak.

Guiseppe Verdi'nin "La Traviata" adlı 3 perdelik ünlü operası ise 11 Ekim'de sahne alacak.

BİLKENT KONSER SALONU: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 5 Ekim Cuma günü Bilkent Konser Salonunda izleyiciyi selamlayacak.

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra, konserde Çaykovski'nin "keman konçertosu" ile "4. Senfonisi"ni yorumlayacak.


Siname


Robert De Niro ve Michelle Pfeiffer'ın beraber oynadığı "Yıldız Tozu" filminde yönetmen koltuğuna Matthew Vaughn oturuyor. De Niro ve Pfeiffer'a Claire Danes ve Sienna Miller'in eşlik ettiği İngiliz yapımı film, 130 dakika fantastik-dram sunuyor.

"İçimdeki Yabancı" başkentli sinema severlerle buluştu. Yönetmen Neil Jordan'ın filminde, Hollywood'un ünlü isimlerinden Jodie Foster başrolü üstleniyor. Filmde ayrıca, Naveen Andrews, Jane Adams ve Brett Berg rol alıyor.Film, dram-suç türünde.

Aksiyon ve komediyi bir araya getiren "Bitirim İkili 3" de beyazperdeye merhaba dedi. Brett Ratner'ın yönettiği filmde, Chris Tucker, Jackie Chan, Hiroyuki Sanada ve Yuki Kudoh performanslarını sergiliyor.


Sergi


ANADOLU AJANSI SANAT GALERİSİ: Sabahattin Şen'in Anadolu Ajansı Sanat Galerisi'nde izlenime sunduğu sergisi 25 Ekimde kadar görülebilecek.

ÇANKAYA BELEDİYESİ ÇAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİ: "Yaşama yıllar, Yıllara Yaşam Katmak" adlı II. Ulusal Fotoğraf Yarışması'ndaki yapıtların yer aldığı sergi, Dünya Yaşlılar Günü için düzenlendi.

KARİKATÜR VAKFI GALERİSİ: Meral ve Cemal Erez'in "Son Kare Çizgi Filmler ve Çizgiler" adlı sergisi 18 Ekime kadar açık kalacak.

ODTÜ KÜLTÜR MERKEZİ: İtalyan sanatçı Domingo Notaro'nun Türkiye'de kaldığı yıllar yaptığı eserlerden oluşturduğu "Turkuaz Mevsimlerim" sergisi başkentlileri ilginç sunumuna davet ediyor. Resim sergisi, 14 Ekime kadar izlenimde olacak.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ: "Heykel Taşa Nefes Veriyor" adlı heykel sergisi, 20 Ekime kadar sanatseverleri bekliyor.

ALMAN KÜLTÜR MERKEZİ: Maja Linke'nin resim sergisi, Ekim ayı boyunca sanatseverlerle birlikte olacak.

TÜRKİYE KALKINMA BANKASI SANAT GALERİSİ: Tacettin Teymur Atölyesi'nin "Beyaz" adlı fotoğraf sergisi, Ekim ayı süresince izlenebilir.

aa
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 13:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?