4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Başkentte polise ihbar yağıyor

Özellikle Çankaya, Ulus, Kızılay gibi semtlerde vatandaşın sürekli olarak şühpeli şahıs ve paket ihbarında bulunurken, halkın yoğun bulunduğu tüm yerlerde polis güvenlik önlemlerini arttırdı.

155 Polis İmdat telefonuna sürekli olarak ihbar aldıklarını kaydeden emniyet yetkilileri, vatandaşlardan sokakta şüphe uyandıracak paket, poşet ve benzeri malzemelerini bırakmalarını istediler. Halkın duyarlılığının çok önemli olduğunu da kaydeden emniyet yetkilileri, "Ancak her ihbarın devletin güvenlik kuvvetlerini meşgul edeceğinin de unutulmaması gerektiğini" bildirdiler.

Halkın yoğun bulunduğu meydan, alışveriş merkezleri, çarşı ve metro girişlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü polis sayısını arttırılırken, bu tip yerlerde bulunan özel güvenlik görevlileri de uyarıldı. Ankara Metrosu ve Ankaray'da yapılan anonslarda yolculara istasyonlarda fazla beklememeleri uyarısı yapılırken, istasyon giriylerinde de çantalar kontrol ediliyor.

Girişlerinde özel güvenlik görevlisine sahip firma ve alışveriş merkezlerinde aramaların daha hassas yapıldığı gözlenirken, kalabalık kapalı alanlara gidenlerin sayısında da kaydadeğer düşüş gözlendi. Çarşı esnafı da vatandaş tedirgin olduğu için kalabalıklardan uzak durduğunu ifade ederek, durumun günlük cirolarında büyük düşüşe neden olduğunu kaydettiler.
ANKA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 23:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?