4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Belediyelerin yıkım kavgası

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesine ait “belediye araçları takip merkezi” binasının Keçiören Belediyesi yıkım ekiplerince yıkılmak istenmesi iki belediye görevlileri arasında gerginliğe yol açtı.


Etlik-Aşağıeğlence'deki Osmanlı İş Merkezi'nin bitişiğindeki bina, “gerekli iznin alınmadığı” gerekçesiyle Keçiören Belediyesi ekiplerince yıkılmak istendi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise yıkıma karşı direndiler. Bu sırada iki belediyenin görevlileri arasında tartışma yaşandı.

Keçiören Belediyesi ekipleri, binanın merdivenlerinin bulunduğu giriş bölümünü kısmen yıktılar. İki belediye görevlileri arasındaki görüşmelerin ardından Keçiören Belediyesi ekipleri yıkım işlemini durdurarak, bölgeden ayrıldılar.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Planlama Koordinasyon Şube Müdürü Satılmış Hızarcıoğlu, olaydan sonra yaptığı açıklamada, Keçiören Belediyesi görevlilerinin tutumunu eleştirerek, şunları söyledi:

“Binanın kaçak yapı olduğu hususunda bize iletilen yasal bir tebligat yok. Bu binanın yapımına yaklaşık beş ay önce başlandı. Gerekli izinler için başvuru yaptık ve binayı projelendirdik. Sonraki süreci Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı takip ediyordu. Hukuk yolu ile zararımızın tazminini talep edeceğiz.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 17:12:07
Güncelleme :16 Şubat 2007 Cuma 17:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?