1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

BES'çiler Başkent'i salladı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Bülent Kaya, hükümetin yapmayı düşündüğü düzenlemelerin, toplumsal ihtiyaçları karşılamaktan öte, IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, TÜSİAD gibi sermaye kuruluşlarının ihtiyaç ve taleplerinin dikkate alınarak hazırlandığını iddia etti.

BES üyesi memurların, İş Güvenliği Yasası, Personel Rejimi Yasası ve Gelir İdaresi’nin Yeniden Yapılandırılması Yasası’nı protesto etmek için Kızılay’da düzenlediği eylemde konuşan KESK Genel Başkanı Sami Evren, hükümeti emekçilerin sözünü dinlememekle suçladı. SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrine karşı çıktıklarını belirten Evren, "Kamuyu tasfiye etmeyin’ dedik bizi dinlemediler. Hükümete cevabı SEKA işçisi verdi" diye konuştu. Hükümetin iktidar olamadığını ileri sürerek, ülke halkına bir şey veremeyeceğini anladıklarını belirten Evren, eyleme konu olan yasaların geri çekilmesini istedi.

BES Genel Başkanı Bülent Kaya da, hükümetin yapmayı düşündüğü düzenlemelerin, toplumsal ihtiyaçları karşılamaktan öte, IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, TÜSİAD gibi sermaye kuruluşlarının ihtiyaç ve taleplerinin dikkate alınarak hazırlandığını iddia etti. Kaya, bu yüzden BES olarak sağlık hizmetlerini paralı hale getirecek Genel Sağlık Sigortası Yasası’na, emeklilik yaşını 68’e yükselten Sosyal Güvenlik Reformu’na, vergi adaletsizliğini arttıracak Gelir İdaresinin Yeniden Yapılandırılması Yasası’na karşı olduklarını belirtti.

Bu amaçla 22 Şubat’ta İstanbul’da başlattıkları yürüyüşlerini Kocaeli, Bursa ve Eskişehir illerinden gelerek Ankara’da noktaladıklarını ifade eden Kaya, "Bizim taleplerimiz ve mücadelemiz AKP hükümetine karşı mücadele eden SEKA ve tütün işçilerinin direnişleri ve talepleri ile birleşmektedir. Hükümetin saldırılarına karşı tüm toplumsal kesimlerle birleşerek mücadelemizi büyütmeye kararlıyız" dedi.

Konuşmaların ardından 30 kişilik bir grup, yasaların geri çekilmesi için topladıkları imzaları vermek üzere Başbakanlık’a gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 14:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?