1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Eğitim-Sen bakanlığa 'mum' bıraktı

Eğitim-Sen üyeleri, yarın Ankara Adliyesi’nde görülecek olan sendikanın kapatılması davalarını protesto için Adalet Bakanlığı’na meşalelerle yürüyerek mum bıraktı. Kızılay YKM binası önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 150 kişi, ellerinde meşalelerle ’Eğitim-Sen kapatılamaz’ yazılı bir pankart açarak Adalet Bakanlığı’na yürüdü.

Yoğun güvenlik önlemleri altında yürüyen grup, ’Ana dil hakkı engellenemez’, ’Direne direne kazanacağız’ ve ’Eğitim-Sen kapatılamaz’ şeklinde sloganlar attı. Adalet Bakanlığı’na gelen grup, burada çevik kuvvet barikatı ile durduruldu. Polis, grubu açıklamalarını yaparak dağılmaları konusunda uyardı.

Grup adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, Eğitim-Sen üyelerin örgütlerine sahip çıkmak için eylem yaptıklarını belirtti. "Onlardan Türkiye’nin demokratikleşmesini beklemek hayaldir" diyen Dinçer, hükümetin şimdiye kadar dava ile ilgili müspet veya menfi hiç bir açıklama yapmayarak sustuğunu öne sürerek, "Avrupa’daki dostlarımız yarın bizimle beraber olacaklar. Bu dava hukuki değil, siyasidir" dedi.
Ana dilde eğitim hakkını ’bilimsel bir gerçeklilik’ olarak nitelendiren Dinçer, davanın basit bir örgüt kapatma davası olmaktan çıkarak demokrasi davasına dönüştüğünü söyledi. Dinçer şöyle devam etti:

"Hiç bir güç eğitim emekçilerin örgütlü mücadelesini engelleyemeyecektir. Mum bırakmamıza bile izin vermiyorlar. Mumun aydınlığından bile korkuyorlar. Hiç bir güç Eğitim-Sen’i kapatamayacaktır. Eğitim-Sen güneşini karartamayacaktır."
Yapılan açıklamanı ardından eylemciler, beraberlerinde getirdikleri mumları yakarak Adalet Bakanlığı’nın bahçe duvarına bıraktılar. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 11:41:07
Güncelleme :21 Şubat 2005 Pazartesi 11:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?