4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Elektrik santralleri özelleşiyor

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait 8 santrale ''işletme hakkı verilmesi'', Engil Gaz Türbinleri Santralinin ise ''satış'' yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin duyuru, Resmi Gazetenin bugünkü
sayısında yayımlandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) konuya ilişkin duyurusuna göre, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait Tercan (Erzincan), Kuzgun (Erzurum), Mercan (Tunceli), İkizdere (Rize), Çıldır (Kars), Beyköy (Eskişehir)
ve Ataköy (Tokat) Hidroelektrik Santralleri ile Denizli Jeotermal Santrali ''işletme hakkı verilmesi'', Engil (Van) Gaz Türbinleri Santrali ise ''satış'' yöntemiyle özelleştirilecek.

İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile yapılacak. 

Ancak komisyon gerekli görürse ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle de sonuçlandırılabilecek. İhaleye konu santrallerin tamamı için tek teklif verilecek. Santraller için ayrı ayrı teklif verilemeyecek. 

İhaleye tüzel kişiler ve ortak girişim grupları teklif verebilecek. Gerçek kişiler ancak ortak girişim grubu üyesi olarak ihaleye katılabilecekler. İstekliler, ihaleye ait şartnameyi 5 bin dolar bedelle, 19 Ekim 2007 tarihinden itibaren temin edilebilecekler. Katılımcılardan, ihaleye teklif verebilmeleri için de 5 milyon dolar tutarında geçici teminat vermeleri
istenecek. 

Şartnameye göre hazırlanacak olan tekliflerin, en geç 7 Ocak 2008 tarihinde saat 16.00'ya kadar ÖİB'ye verilmesi gerekiyor. 

ÖİB tarafından özelleştirilecek santrallerden Tercan Erzincan'da, Kuzgun Erzurum'da, Mercan Tunceli'de, İkizdere Rize'de, Çıldır Kars'ta, Beyköy Eskişehir'de, Ataköy Tokat'ta, Denizli Jeotermal Denizli-Sarayköy'de, Engil Gaz ise Van'da kurulu bulunuyor.

aa
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 11:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemre yıldız IP: 85.108.38.xxx Tarih : 21.02.2008 18:42:54

Bence özelleşmesi daha iyi ve faydalı