3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Erdoğan ailesinin favorisi!

Emine Erdoğan restore edilen Ankara Hamamönü'nde kumda pişmiş kahvenin tadına bakarken, "Ben de evde sürekli menengiç pişiririm" dedi

Sabah'ın haberine göre, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'da restore edilen tarihi Hamamönü'nü gezdi. Erdoğan, kumda kahve pişiren bir kadınla sohbeti esnasında kendilerinin de evde en çok sevdikleri kahvenin menengiç (çitlenbik) olduğunu belirterek, "ben evde sürekli menengiç pişiririm" dedi.

Altındağ Belediyesi tarafından Hamamönü'nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını dün inceleyen Erdoğan, tarihi semti gezdiği esnada duygulu anlar yaşadı. Çevredeki sanatçı, esnaf ve kadınlarla tek tek sohbet eden Erdoğan, Hamamönü'nün kendisini çocukluğuna götürdüğünü ifade etti.

Erdoğan, "biz de Üsküdar'da buralardaki gibi bahçeli bir evde büyüdük. Gerçekten çok duygulandım. Burası harika olmuş, adeta film platosu gibi" dedi. Erdoğan'a Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile kadın milletvekilleri de eşlik etti.

Hamamönü'nde el işleri satın alan, bir evde pencereye çıkarak semti izleyen Erdoğan, Kuran-ı Kerim'in dev tuval üzerine yağlı boya yazımını yapan sanatçı Ziya Büyük'ün atölyesini de ziyaret etti.

...
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2013 Çarşamba 10:01:40
Güncelleme :1 Mayıs 2013 Çarşamba 10:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?