5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Erdoğan-Papa randevusu Esenboğa'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Letonya'nın başkenti Riga'ya hareketinden önce, aynı saatlerde Türkiye'ye gelecek olan Papa 16'ncı Benedict ile Ankara Esenboğa Havalimanı'nda görüşecek.

Başbakanlık kaynakları, büyük VİP Salonu'nda gerçekleşecek ve yaklaşık 20 dakika sürecek görüşme sonrasında Başbakan Erdoğan'ın basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti.

Toplantının ardından Erdoğan, Letonya'da yapılacak NATO Zirvesi'ne katılmak için Riga'ya hareket edecek.

Papa 16'ncı Benedict'in ziyareti sırasında Türkiye'de bulunmayacak olan Başbakan Erdoğan eleştirilere hedef olmuştu. Papa ile görüşmeyecek olmasının nedeninin NATO Zirvesi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Papa Türkiye'ye geliyor diye Riga Zirvesi ile oynayamayız'' demişti.

Devletlerin kişilerle ayakta durmadığını söyleyen Erdoğan, "Sistem var. Bu sistem içinde ben olmadığım zaman vekilim bu görevi yürütüyor. Ben yokken burada vekilim var. Mehmet Ali Şahin Bey Camlı Köşk'te Papa'yı kabul edecek'' diye konuşmuştu.

Papa yarın Türkiye'de

Papa 16'ncı Benedict, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in resmi davetlisi olarak 28 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Ankara'ya gelecek. Yarın öğleden sonra uçakla Ankara'ya gelecek olan Papa, daha sonra Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Anıtkabir, Papa'nın ziyareti dolayısıyla 28 Kasım'da saat 11.00'den 14.30'a kadar 3.5 saat süreyle ziyarete kapatılacak.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek olan 16'ncı Benedict, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO toplantısı için Letonya'da olacağından, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile görüşecek.

Papa, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile de biraraya gelecek. Ziyaretinin ikinci gününde ise, Papa 16'ncı Benedict, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşecek.

Papa, Türkiye ziyareti sırasında Türkiye Musevileri Hahambaşı Rav İsak Haleva ile de biraraya gelecek. 16'ncı Benedict, 6'ncı Paul ve 2'nci Jean Paul'ün ardından Türkiye'yi ziyaret eden 3'üncü Papa olacak.
cnnturk.com
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 14:24:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?