3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Erdoğan'ın basın danışmanı; Öztürk

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki'nin görevden ayrılmasıyla boşalan Basın Danışmanlığı görevine Kemal Öztürk oldu.

Öztürk, AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın Meclis Başkanlığı döneminde 'İletişim Başdanışmanlığı' görevini yürütüyordu.

Akif Beki'nin 3 yıldır yürüttüğü Başbakanlık Sözcülüğü görevinden dün sürpriz bir şekilde ayrılmasının ardından Başbakanlıkta bugün yeni bir atama yapıldı. Başbakan Erdoğan'ın yeni Basın Danışmanı, Bülent Arınç'ın da Meclis Başkanlığı döneminde İletişim Başdanışmanlığı'nı yapan Kemal Öztürk oldu.

NABİ AVCI KOORDİNATÖR

2005 yılından bu yana Başbakanlık Sözcülüğü görevinde bulunan Akif Beki, aynı zamanda Başbakan Erdoğan'ın basın ile ilişkilerini de yürütüyordu. Akif Beki'nin istifasıyla birlikte Başbakanlık Sözcülüğü adı altında bir yapılanmanın devam etmeyeceği öğrenildi.

Başbakanlıkta sözcülük yerine koordinatörlük dönemi başlayacak. Koordinatörlük görevini de Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Nabi Avcı'ya verilecek. Basın danışmanı olarak atanan Kemal Öztürk, Avcı'ya bağlı olarak çalışacak. Ancak önümüzdeki günlerde Öztürk'ün yanı sıra başka bir ismin daha atanması bekleniyor. Yeni oluşturulacak sistemde en tepede Nabi Avcı görev yapacak. Avcı, Başbakan adına konuşma yetkisine sahip olacak ve basın ile ilişkilerden sorumlu olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 18:29:49
Güncelleme :7 Ocak 2009 Çarşamba 18:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?