3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Esrar satıcılarına ağır darbe

Başkent'te uyuşturucu satan bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 41 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda bir şebekenin Hatay'dan getirdiği esrar maddesini piyasaya sürdüğü belirlendi.

Yapılan tespitlerin ardından düzenlenen "Yakut" operasyonu ile 41 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan uyuşturucu madde satışı yapan Atilla E. ile Çiğdem G.'nin Dikmen'deki evlerinde 10 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Dikmen'de bir binanın yedinci katında oturan iki zanlının baskını fark edince uyuşturucu balyesini pencereden aşağıya attığı ve bir aracın hasar görmesine neden oldu.

Gözaltına alınan zanlılar arasında 17 yaşında M.S. isimli küçük bir çocuğun
olduğu ve bu çocuğunu üzerinde 11 adet Ecstacy uyuşturucu hap ele geçirildiği tespit edildi. Zanlıların ve uyuşturucu madde kullanıcıların alış veriş sırasında şifre kullandıkları ortaya çıktı. Uyuşturucu satışı yapan zanlıların "Tişört lazım mı? Tişört
var" şeklinde parolo ile uyuşturucu satışı yaptığı tespit edildi.

Kullanıcı konumundaki 26 zanlı yapılan sorgularının ardından serbest bırakılırken diğer zanlılar polis sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 11:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?