4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Fuhuş tuzağı kurbanları anlattı

KADIN ticareti yapan örgütün elinde tutulurken polisin Ankara, İzmir, Muğla, Fethiye, Antalya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla kurtarılan yabancı uyruklu kadınlar ifadelerinde başlarına gelenleri anlattı.

İşte ifadelerden çarpıcı bölümler:

KAZAKİSTAN VATANDAŞI ANNA C. :GEZMEYE GELMİŞTİM

Ülkemden kendi başıma alış-veriş yapmak üzere geldim. İstanbul Havalimanı'na ulaştığımda kendisini taksici olarak tanıtan, Mehmet K. ile tanıştım. Beni otomobiline bindirip yakalandığımız Ankara Gölbaşı'ndaki villaya getirdi. Evde rehin tutuldum. Fuhuşa zorlandım. Halil U. ve Mehmet K., tarafından zorla tecavüze uğradım yine aynı kişiler beni değişik otellere ve evlere beni götürüp fuhuş yaptırdılar. Fuhuş ücretlerini bu kişiler almaktaydı bana bugüne kadar hiç bana para vermediler.

EVDE ÇOK BAYAN VARDI

Beni eve getirdiklerinde çok sayıda bayan vardı. Değişik tarihlerde değişik bayanlar getiriliyordu. Ancak bu bayanların bir kısmını başka yerlere satıyorlardı. Evde benimle birlikte bulunan 6 bayan arkadaşım da aynı kişilerce fuhuşa zorlanıyordu. Evde kaldığım süre içerisinde bize uyuşturucu vermek istediler. Ancak ben almak istemedim. Kolamın içine kattıkları Ectasy hapını bilmeyerek içtim. Müşterilere korktuğum için bir şey söyleyemedim. Çünkü, öğrendiklerinde dövüyorlardı. Mehmet K. isimli şahıs tarafından her gün darp edildim. Silah tehdidi ile zorla alıkonuldum tecavüze uğradım.

POLİSLER KURTARDI

Alıkonulduğum eve polisler baskın düzenleyince Mehmet K., beni ve evdeki diğer arkadaşlarımı yukarı çıkarıp kapıyı üzerimizden kilitledi polisler ısrarla kapıyı çalmaya devam edince arkadaşlarımla sürekli olarak 'imdat' diye bağırdık, daha sonra polisler evin kapısını kırarak içeri girdiler ve bizi kurtardılar.

UKRAYNALI LYDMYLA B: İNTERNETTE TANIŞTIM

Ben İstanbul'a internet aracılığı ile tanıştığım sevgilim Levent ile buluşmaya geldim. O da kendisini taksici olarak tanıtan Mehmet K. ile beni tanıştırdı. Beni otomobille Ankara'ya getirdiler. Gölbaşı semtindeki evde zorla alıkonulup tecavüze uğradım. Evde başka kadınlarda vardı.

TÜRKMEN TOFİK N. AKRABASINI ARADI

Ben eşimle Türkiye'de yaşıyorum. Eşime ait cep telefonuna Kazakistan'da yaşayan arkadaşım Natalia F.'nin yeğeni Saşa S., arayarak Gölbaşı Doktorlar Sitesi'nde silahlı üç erkek şahıs tarafından zorla tutulduklarını söyleyip yardım istemiş. Eşim olayı bana anlatınca hemen polise giderek müracaatta bulunduk. Polis soruşturma başlattı.

UKRAYNALI OLGA N: BENİ BAYAN ARKADAŞIM KANDIRDI

Ukrayna'dan tanıştığım Elena isimli bir arkadaşım vardı. Sık-sık görüşürdük. Bana Türkiye'de bir sevgilisi olduğunu, eğer istersem bana da bir sevgili bulup onunla evlenebileceğimi söyledi. Ben de kabul ettim. Ukrayna Havaalanı'na geldiğimizde, Elena'ya bir telefon geldi. Elena, 'annesinin çok hasta olduğunu Türkiye'ye gelemeyeceğini' söyledi. Türkiye'ye geldiğimde sevgilisi olan Sergey isimli şahıs ile sevgilim olacak şahıs beni karşıladı. İsminin Ali olduğunu öğrendiğim şahısla beraber Ankara'ya gitmek için hareket ettik. Beni Gölbaşındaki villaya kapattılar.

İZ BIRAKMADAN DÖVDÜLER

Villada 6-7 tane yabancı uyruklu kadın daha vardı. Ali isimli şahıs pasaportumu istedi, vermek istemeyince beni dövüp diğer kızların yanına gönderdi. Diğer kadınların da aynı şekilde buraya getirildiklerini öğrendim. Ali beni müşteriye göndereceğini söyledi, ben de kabul etmedim. Bunun üzerine müşteriler fark etmesin diye yüzüm hariç vücudumun diğer yerlerine vurmaya başladı. Başka çarem olmadığı için fuhuş yapmayı kabul ettim. Bana hiç para vermediler. Gölbaşı'nda adresini bilmediğim yine kadınların kaldığı başka bir yer daha vardı. Bir gecede 3-5 müşteriyle birlikte oluyordum, müşterilere şoför götürüyordu ve kaçmamamız için işimiz bitene kadar bizleri bekliyorlardı.

BAŞKASINA SATTILAR

Bir keresinde müşteriye bize zorla fuhuş yaptırıldığını söyledim. O da Ali'ye söylemiş. Beni yine dövüp tehdit etti. Ankara'da yaklaşık 1.5 ay kaldım. Beni isimlerini sonradan öğrendiğim kişilere 3 bin dolara sattıklarını öğrendim. İki erkek ve isminin Tatyana olduğunu öğrendiğim bir Rus kadın beni satın aldıklarını artık onlar için çalışacağımı söyleyip bir otomobile bindirerek, Muğla Fethiye'ye götürdüler.

KAÇMAK İSTEDİM YAKALANDIM

Birgün Fethiye'de müşteriden çıkınca, beni beklemediklerini zannedip, kaçmaya çalıştım, ama yakalandım. Yine eve getirip dövdüler. Bir müşterimle çok samimi arkadaş olduk. Annemle görüşmem için bana kart aldı. Onunla olduğum zaman annemi arayıp görüşüyordum. Sevgilim Hüseyin E. ile anlaşıp Fethiye'den İzmir'e kaçtım. Ancak Tatyana ve adamları beni İzmir'deki evimde bulduklarında şok geçirdim.

UKRAYNALI MARYNA T: BİLEKLERİMİ KESTİM

Ukrayna'dan arkadaşım olan Oleksandra A.'nın daveti üzerine Türkiye'ye geldim. Amacım turist olarak Türkiye'yi gezmekti. Bir gün bindiğim taksici tarafından kaçırıldım. İsminin Yusuf olduğunu örendiğim şahıs bana evinde tecavüz ederek feci şekilde dövdü. Sapıkça ilişkiye girerken bana işkence yapıyordu. Evde başka Rus bayanlar da vardı. İki gün aynı evde işkence gördüm. Polislerin bizi bulmaları için Tanrı'ya dua ediyordum. Yusuf'un evinde banyoya girip jiletle bileklerimi kestim, ama Yusuf beni buldu. Kolumu kestiğim için yine dövüp soğuk suyun altında saatlerce bekletti. Sonra beni Halil U.'ya 2 bin dolar karşılığında sattığını söyledi ve beni Halil U.'ya teslim etti. Sonradan Yusuf isimli şahsın İslam A.'olduğunu öğrendim.


Hürriyet / Nurettin KURT
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 15:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?