3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

G.Koreli öğrencilerden ziyaret

Güney Koreli öğrenciler Mamak Belediyesi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, Mamak Belediye başkan yardımcıları Hasan Gökmenoğlu ve Ahmet Müfit Yıldırım ev sahipliğinde Mamak turuna çıktı.

Mavi Göl’de tekne turuna çıkan öğrenciler, Kırşehir Çayağzı Derneği’nin düzenlediği çiğ köfte akşamına katıldı. Mamak Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği dinleme fırsatı bulan öğrenciler Mamak Belediyesi’ne misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Tatil için Ankara’da bulunan Güney Koreli öğrenciler, Mamak Belediyesi’ni ziyaret etti.Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu, makamında ağırladığı öğrencilerle yakından ilgilendi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Güney Koreli öğrencilerin sempatik tavırları dikkat çekti. Tanışma esnasında Gökmenoğlu’nun isimleri doğru telaffuz etmesi öğrenciler tarafından hayranlıkla karşılandı.

Ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini bildiren Gökmenoğlu, “Türkiye ve Güney Kore’nin tarihten gelen bir dostluğu var. İki ülke arasındaki mesafe uzak olsa da dostluk ve kardeşlik çok ileri boyutta. Mamak’ta sizleri görmenin ve tanımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Umarım güzel anılarla ayrılırsınız” dedi.

Güney Koreli öğrenciler, Mamak Belediye başkan yardımcıları Hasan Gökmenoğlu ve Ahmet Müfit Yıldırım ev sahipliğinde Mamak turuna çıktı. İlk durak, 121 bin metrekarelik kullanım alanıyla Başkent’in en büyük rekreasyon alanlarından biri olan Mavi Göl oldu. Mavi Göl’de yemek yiyen gençler, golf arabasıyla çevreyi gezdi. Gölde tekne turuna çıkan öğrenciler, bol bol fotoğraf çekme imkanı buldu.

Öğrencilerin sonraki durağı, Cumhuriyetimizin kültür ve sanat alanındaki simge binalarından Mamak Kültür Merkezi oldu. MKM konservatuar öğrencileri saz, kaval ve bendir eşliğinde yabancı konuklara güzel halk müziği dinletisi sundu. Öğrenciler şarkılara oynayarak ve elleriyle tempo tutarak eşlik etti. Güney Koreli bir öğrenci de gitarıyla kendi ülkesinin şarkılarını söyledi.

MKM’deki renkli görüntülerin ardından öğrenciler Kırşehir Çayağzı Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği çiğ köfte akşamına katıldı. İlk kez çiğ köfte yiyen öğrenciler, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu’na konukseverliğinden dolayı teşekkür etti.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 11:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?