3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gençlerbirliği topbaşı yaptı

Gençlerbirliği 2012-2013 sezonunun hazırlıklarına başladı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde teknik direktör Fuat Çapa yönetiminde başlayan antrenmanda yeni transferler Mehmet Kara, İlkay Durmuş ve Dusco Tosiç de yer aldı. İzinli olan Aykut ile Azofeifa antrenmana katılmazken, yeni sezonda Gençlerbirliği’nde Belçika futbolunun efsane ismi Luc Nilis yardımcı antrenör olarak görev yapacak.

Belçikalı kondisyoner Kwame Duwe ise Başkent temsilcisini yeni sezona hazırlayacak. Öte yandan yeni sezona başlayan Başkent temsicisi geçen sezon kadrosunda yer alan Yasin, Soner, Mununga, Herve Tum, Aytaç ve Mehmet Akgün antrenmana yer almadı.

Diğer taraftan teknik direktör Fuat Çapa’nın Belçika’nın Gent takımında oynayan oğlu, Ferhat Çapa da ilk antrenmana katıldı.

“İYİ BİR SEZON GEÇİRMEYİ ÜMİT EDİYORUM”

Antrenman öncesi gazetecilere açıklama yapan teknik direktör Fuat Çapa, “Yeni sezonda sadece Gençlerbirliği adına değil Türk futbolu adına hayırlı olmasını temmenni ediyorum. Futbol kalitesi çok üst düzeyde olan, sadece Türk liglerinde değil aynı zamanda Avrupa Ligleri’nde de mücadele eden takımlara başarı diliyorum. İyi bir sezon geçirmeyi ümit ediyorum” diye konuştu.

“Yeni sezona yönelik beklenti ve hedefleri söylemek için çok erken” diyen Çapa, “Öncelikle elimizdeki oyuncu grubuyla neler yapacabileceğimize bakamamız lazım. Ondan sonra hedefler belirlersek daha doğru olur” ifadelerini kullandı.
Çapa, geçen sezon takımda direk oynayan Soner, Yasin, Herve Tum ile Mehmet Akgün’ün takımdan ayrıldığını belirterek, “Bu oyuncuların yerini doldurmak için bekliyoruz. Her ne kadar bugüne kadar yapmış olduğu Tosiç ve Lekic transferleri yerinde olsa da bunların takım içinde neler yapacağını görmeliyiz. Geçtiğimiz sezonun üzerine biraz daha koyarak ligi tamamlamamız bizim açımızdan başarılı olmuş olur” dedi.

Geçen sezon ligde uygulanan play-off sistemiyle yönelik değerledirme yapan Çapa, “İstemek veya istememek gibi bizim çok fazla alternatifimiz olmadı. Sonuçta federasyonun vereceği bir karar. Ancak Türkiye şartlarına baktığınız zaman play-off sistemi Anadolu takımları için gerçekten zor” dedi.

“YENİ BİR SEZON, YENİ TRANSFERLER VE YENİ UMUTLARLA START ALIYORUZ”

Takım kaptanı Cem Can ise, “Yeni bir sezoni, yeni transferler ve yeni umutlarla start alıyoruz. Geçen sezon son anda kaçırdığımız play-off’lar nedeniyle üzüldük, umarım bu sene daha iyi başarı elde ederiz. Geçen sene futbolun dışında çok fazla konuşulanlar oldu, umarım bu sene futbolun konuşulacağı bir lig olur” dedi.
Oyuncular Hurşut ve Oktay da, yeni sezon sakatlıksız ve kazasız belasız bir lig geçirme temmenisinde bulundu.

BAŞKENT TEMSİLCİSİ İKİ AYRI KAMP DÖNEMİ GEÇİRECEK

Lig haftasına kadar iki ayrı kamp dönemi geçirecek olan Gençlerbirliği, 4-10 Temmuz tarihleri arasında Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde ön çalışmalarını yapacak. Kırmızı-siyahlılar, 11-20 Temmuz’da Bolu’da ilk çalışmalarını tamamlayacak.

21 Temmuz’da ikinci kamp dönemine Belçika’da başlayacak Gençlerbirliği, burada 4 hazırlık maçı oynayacak ve yurda dönecek.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2012 Çarşamba 13:28:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?