5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Gökçek'ten Rahşan Ecevit'e veto

Eski Başbakan ve DSP Onursal Genel Başkanı merhum Bülent Ecevit'in mezarını Gölbaşı'nda satın alacağı bir araziye nakledeceğini açıklayan Rahşan Ecevit'e Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten veto geldi. Gökçek, mezarı kaldırma kararının Büyükşehir Belediye Meclisi'nde olduğunu ifade ederek, "Belediye Meclisi'mizin bu kararı alacağını sanmıyorum" dedi. 

Bülent Ecevit'in 5 Kasım'da vefat etmesi ve 11 Kasım'da Devlet Mezarlığı'na defnedilmesinin ardından eşi Rahşan Ecevit, özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Gölbaşı tarafında bir arazi satın alıp mezarını oraya nakledeceğim" demişti. 

Böyle bir uygulamanın mantık dışı olduğunu savunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptığı açıklamada, "Bir alanın mezarlık yapılıp yapılmayacağı konusunda tek yetkili Büyükşehir Belediye Meclisi'dir. Rahşan Hanım'ın isteğine bu Meclis'ten onay çıkmaz. Herkes aldığı araziye cenazesini gömemez. Eğer buna onay verirsek, isteyen herkes arazi satın alır ve 'Bizi buraya gömün' diyerek istediği yeri mezarlığa çevirir. Büyükşehir Belediye Meclisi'miz üyelerinin böyle bir uygulamaya evet oyu kullanacağını kesinlikle zannetmiyorum" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 10:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?