4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Haymana'da köpek katliamı

Ankara'nın Haymana ilçesi yakınlarında zehirlenerek öldürüldüğü belirlenen 32 köpek leşi bulundu. Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mine Eren'in şikayeti üzerine olay yerinde tespit tutanağı tutan Çevre ve Orman Bakanlığı yetkileri soruşturma başlattı.

Ankara-Haymana kara yolunun 60. kilometresinde Topraklı Mahallesi girişindeki çöplük olarak kullanılan araziye, geçen hafta, kısırlaştırılmış ve küpelenmiş 70 köpek bırakıldı.

Gölbaşı Köpek Barınağı Sorumlusu ve Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mine Eren, söz konusu köpeklerin Topraklı Mahallesi'ne bırakıldığını öğrenmesi üzerine bu hayvanların aç kalmaması için 4 gün önce yiyecek götürme çalışması başlattı.

Mine Eren, yaptığı açıklamada, bir süredir yiyecek götürdükleri köpeklerden 32'sinin zehirlenerek öldürüldüğünü tespit ettiklerini ifade etti. Öldürülen köpeklerin kulaklarındaki küpelerin de çıkarıldığını belirten Eren, bunun üzerine Çevre ve Orman Bakanlığına şikayette bulunduklarını kaydetti.

Şikayetlerinin ardından yetkililerin Topraklı bölgesine gelerek incelemelerde bulunduklarını anlatan Eren, incelemeler sonucunda 32 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünün tespit tutanağına geçtiğini bildirdi.

Eren, Çevre ve Orman Bakanlığı yetkililerinin köpekleri zehirleyenlerin bulunması için soruşturma başlattıklarını kaydetti.

Hayvanların kısırlaştırıldıktan sonra şehirden uzak yerlere bırakılmasını da eleştiren Mine Eren, şöyle dedi:

“Böyle bir uygulama insanlığa sığmaz. Kısırlaştırılan hayvanlar barınaklarda koruma altına alınmalıdır. 32 köpeği yavrularıyla birlikte zehirleyen insanların da bir an önce bulunarak, hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz.”




AA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 17:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?