1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

'Her öğretmene bir dizüstü' startı

Vakıfbank ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hazırlanan ’her öğretmene dizüstü bilgisayar’ kampanyası başladı.

’Her öğretmene dizüstü bilgisayar’ kampanyası Vakıfbank Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısıyla start aldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, bir yıla yakın zamandır çalışmalarını sürdürdükleri projenin sonuna geldiklerini ifade etti.

Bilgi çağının yaşandığı günümüzde öğretmenlerin de teknolojik gelişmelere yabancı kalmaması gerektiğinin altını çizen Çelik, Celeron ve Centrino işlemcili iki konfigürasyondan oluşan bilgisayarların peşin veya 48 aya varan taksitlerle öğretmenlere satılacağını ifade etti.

Çelik, öğretmenlerin hiç para vermeden bilgisayar sahibi olmalarını arzu ettiklerini ancak bunun mümkün olmadığını ama en uygun ortamı oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kacar ise, kampanya için düzenlenen ihaleye yeterliliği olan tüm yerli ve yabancı firmaların davet edildiğini anımsattı.

Kacar, ’Her Öğretmene Bir Bilgisayar Kampanyası’ndan Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversiteler ve Özel eğitim kuruluşlarındaki öğretmenler, emekli öğretmenler ve Vakıfbank çalışanları ile Vakıfbank emeklililerinin yararlanabileceklerini vurguladı.

Kacar, Centrino işlemcili birinci grup diz üzsü bilgisayarların satışının TNB Bilgisayar Sistemleri A.Ş. firması tarafından, Celeron işlemcili ikinci grup diz üstü bilgisayarların ise Data Teknik AŞ, Casper Bilgisayar ve Sentim Bilişim tarafından satışının gerçekleşeceğini dile getirdi.

Bugünden itibaren öğretmenlerin, kimlikleri ile Vakıfbank şubelerine müracat etmeleri ile kampanyadan yararlanabileceklerini anımsatan Kacar, uygulama ile satışı gerçekleşecek olan bilgisayarların piyasadan yüzde 25-30 daha cazip olduğunu vurguladı. Kacar, başvurularda herhangi bir masrafın alınmayacağını ve peşinatın istenmeyeceğini dile getirirken öğretmenlerin arzu etmeleri halinde peşin olarak da bilgisayarlara sahip olabileceklerini bildirdi.

Kacar, Centrino işlemcili birinci grup diz üstü bilgisayarların KDV dahil bin 62 dolara satılacağını belirtirken, bu grup bilgisayarlar için 48 ay vadeli kredinin aylık taksitlerinin 47.01 YTL, 36 ay vadeli için 35.76 YTL, 24 ay için 76.79 YTL, 18 ay için 99.07 YTL ve 12 ay için de 137.90 YTL olacağını kaydetti.

Kacar, ikinci grup diz üstü bilgisayarlar için sağlanacak kredinin 48 ay vadeli olması halinde aylık ödemelerinin 38.34 YTL, 36 ay vade için 46.29 YTL, 24 ay vade için 62.62 YTL, 18 ay için 79.19 YTL ve 12 ay için de 112.47 YTL olacağını hatırlattı.

Kampanya kapsamında kullandırılacak kredi limitinin bilgisayarların KDV’li tutarı kadar olacağını sözlerine ekleyen Kacar, öğretmenlerin Vakıfbank Kredi Kartı ile bilgisayarların yan ürünlerini almaları halinde bu tutar kadar da ek limitin öğretmenlere tahsis edileceğini söyledi.

Kacar, her bilgisayar alan öğretmene Vakıfbank tarafından 3 ay sınırsız Tr.net internet aboneliğinin hediye edileceğini bildirdi.

Konuşmaların ardından Kacar, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin ne kadar talep bekliyorsunuz sorusu üzerine Kacar, Türkiye’de 600 bin öğretmenin bulunduğunu bunların yüzde 20’sinin kampanyaya müracat etmeleri halinde 120 bin kişilik bir rakamın ortaya çıkacağını hatırlattı.

Beklentilerinin 120 binin üzerinde bir talep olduğunu belirten Kacar, 1 Eylül tarihine kadar gelecek tüm taleplerin karşılanacağının altını çizdi. Ahmet Kacar, bir başka soru üzerine de kampanyadan yararlanmak isteyen öğretmenlerin müracatlarının en genç 6 hafta içerisinde yerine getirileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 12:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TARIK IRMAK IP: 85.96.10.xxx Tarih : 10.04.2005 22:01:10
Bizleri yetiştiren çok değerli öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Aslında bilgisayarlar daha da ucuz verilmeli. Ayrıca bu kampanya diğer meslekleri örneğin doktorları da kapsamalı. saygılarımla