3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Hırsızlar kaçarken polise tosladı

Başkentte hırsızlık şüphelilerinin kaçtığı araç polis aracı ile çarpıştı. Polisten kaçmaya çalışan 4 zanlıdan 3'ü yakalanırken zanlılardan biri kaçarken bahçe duvarından atlayarak ayağını kırdı.

Çankaya Konur-2 Sokak'taki bir binanın kapılarının maskeli 4 kişi tarafından zorlandığı gören vatandaşlar polise haber verdi. Şüpheliler fark edildiklerini anlayınca 06 TFE 18 plakalı çalıntı olduğu belirlenen bir araçla kaçmaya başladı. Vatandaşların verdiği eşkaller ve plakalı doğrultusunda polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Zanlıların içinde bulunduğu aracı İnönü Bulvarı üzerinde tespit eden polis ekipleri ile hırsızlar arasında kovalamaca başladı. Yapılan takip sonucunda şüphelilerin bulunduğu araç Çetin Emeç Bulvarı Öveçler Kavşağı'nda kıstırıldı. Buna rağmen kaçmaya çalışan zanlıların aracı polis aracına çarptı.

Kaza sonucunda şüphelilerden Ersin B. yaralandı. Serkan D., Kerem D. ve ismi öğrenilemeyen bir kişi ise kaza yapan araçtan çıkarak yaya olarak polisten kaçmaya başladı. Sabıkalı olduğu öğrenilen Serkan D., polis tarafından kovalamaca sonucunda kıskıvrak yakalandı. Diğer zanlı Kerem D. ise Öveçler 8. Cadde 32 numaralı binada izini kaybettirmek için polisten kaçarken çıktığı bahçe duvarından düşerek bacağını kırdı. Kimliği tespit edilemeyen diğer zanlı ise izin kaybettirmeyi başardı.

Kazada yaralanan zanlı Ersin B. yerde acı içinde kıvranarak polise, "Beni hastaneye kaldırın, çok kötüyüm" diye yalvardı. Yaralı Ersin B. olay yerine gelen ambulansla Gazi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kovalamaca sırasında düşerek ayağını kıran diğer zanlı Kerem D. de kaçtığı polislerin taşıdığı sedye ile ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı. Zanlılardan Serkan D. ise bir ekip aracına bindirilerek karakola götürüldü.

Zanlıların kaçtığı aracın düzgün kontak yapılarak çalındığı belirlendi. Aracın içinde hırsızlık yaparken kullanıldığı sanılan bir levye bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 21:55:36
Güncelleme :15 Eylül 2009 Salı 10:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?