4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Karayalçın'dan başsağlığı ziyareti

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, eski Başbakan Yardımcılarından Erdal İnönü'nün kendi ifadesiyle 'Aslan Sosyal Demokratları'nın, İnönü'nün iletilerini, direktiflerini unutmayacaklarını ve yaşatacaklarını söyledi.

Karayalçın, tedavi gördüğü ABD'de hayatını kaybeden eski Başbakan Yardımcılarından Erdal İnönü''nün ailesine başsağlığı dilemek üzere Pembe Köşk'e geldi. Karayalçın, ziyaretten ayrılırken SHP'nin Onursal Genel Başkanı ve Sosyal Demokratlar'ın çok sevdiği önderini, bilim adamı, siyaset, devlet adamı Erdal İnönü'yü kaybettiklerini belirtti. Konuşması sırasında gözleri dolan ve sesi titreyen Karayalçın şunları kaydetti:
"Sevinç İnönü, Özlem Toker ve tüm İnönü ailesine, tüm Sosyal Demokratlar'a, tüm ulusumuza ve bilim dünyasına başsağlığı diliyorum. Sevgili Genel Başkanımızı sevgiyle, rahmetle, özlemle anıyorum. Kendi ifadesiyle 'Aslan Sosyal Demokratları' onun iletilerini, direktiflerini unutmayacaktır, yaşatacaktır."

Karayalçın ayrıca, siyasi hayatında Erdal İnönü'yü izleyen gazetecilere de başsağlığı dileklerini iletti. Dün gece Sevinç İnönü ile telefonda görüştüğünü ve İnönü'nün yoğun bakımda olduğunu öğrendiğini belirten Karayalçın, "Dua ediyorduk, ümitliydik. Fakat bu sabaha karşı kaybettiğimize ilişkin haber geldi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 15:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?