4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Oğlum büyümesin!

ABD’de bir ailenin, 9 yaşındaki zihinsel engelli kızları Ashley’nin bedensel gelişimini "bedeninin küçük kalması durumunda, yaşam kalitesinin daha yüksek olacağı" savıyla tıbbi müdahaleyle durdurulmasını sağlamasının ardından, Ankara’da yaşayan Füsun E. de spastik engelli oğlunun büyümesini engelleyebilecek bir doktor arıyor.

Füsun E., ABD’de gerçekleştirilen bu ameliyatı öğrendiklerinde eşiyle çocukları Umut’u ameliyat ettirmeye karar verdiklerini söyledi. Füsun E., operasyona karşı olanlara, "Bu ameliyata karşı olan sağlıklı çocuk anneleri, ben öldüğümde oğluma bakacaklar mı" diye tepki gösterdi. Füsun E. "Umut için artık umudunun tükendiğini" ve onun daha iyi bir hayat sürdürmesi için bu ameliyatın gerekli olduğu belirtti.

İLAÇLAR KİLO YAPIYOR

Füsun E. 1994 yılında dünyaya gelen oğluna 2 yaşındayken spastik tanısı konduğunu söyledi. Her gittiği yere götürerek sosyal yaşamdan koparmamaya çalıştığı Umut’un psikolojik durumunun anneannesinin vefatıyla bozulduğunu anlatan Füsun E., "Annem öldükten sonra ruhsal durumunu düzeltmek için verdiğimiz ilaçlar, kilo almasına neden oluyor. Büyürse sosyal hayatı sona erer. Yatağa bağlı bir hayat sürdürür" diye konuştu. Anne Füsun E., Umut’un yaklaşık 12 yıldır tedavi gördüğünü, ama iyileşme şansının yüzde 5’ten az olduğunu bildiklerini dile getirdi.

Oğlunun yaşının ilerlemesine paralel olarak cinsel ihtiyaçlarının oluştuğunu anlatan Füsun E. "Oğlum şu anda 13 yaşında ve cinsel ihtiyaçları şimdiden sorun yaratmaya başladı" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 08:44:28
Güncelleme :20 Mart 2007 Salı 16:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?