4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Öğretmenlerden tavuklu eylem

Bağımsız Eğitimciler Sendikası'na (BES) bağlı bir grup öğretmen, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tavuk satarak eylem yaptı.

Sendikaya bağlı bir grup Kızılay Meydanı'nda biraraya gelerek aldıkları düşük ücret gerekçesiyle kurbanlık alamamalarını ilginç bir eylemle protesto etti. Yanlarında getirdikleri tavuklarla mizansel yapan öğretmenler, tavukları pazarlıkla, kredi kartına taksitle sendika üyelerine satarak hükümete gönderme yaptı. Sendika üyelerinin ellerinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve hükümeti eleştiren pankartlar taşıdığı eylemde BES Genel Başkanı Gürkan Avcı basın açıklaması yaptı. Ek ders ücretlerinin haksız yere kesintiye uğradığını belirten Avcı, 18 Aralık Salı günü iş bırakma eylemi yapacaklarını ve okulları boşaltacaklarını söyledi. Hükümetin kamu hizmetini yerelleştirmeye çalıştırmasını eleştiren Avcı, "Okullarımızı ve çocuklarımızı, öğretmenlerimizi ve doktorlarımızı, kamu hizmetlerinin büyük bir bölümünü hükümet bu yasa ile belediye başkanlarına yani Diyarbakır Belediye Başkanına emanet etmeyi düşünüyor. Dışarıdan dayatılan bu yasaları kabul etmemiz mümkün değil" dedi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde memurların kurban pazarlarının önünden geçmeye cesaret edememediğini belirten Avcı, şöyle konuştu:

"Eğitim çalışanları geçmiş yıllarda olduğu gibi ailesiyle birlikte huzurlu bir bayram geçirememektedir. Bayram ziyaretine gelen yakınlarına ve arkadaşlarına bir tabak kurban eti ikram edememektedir. Bize bayram coşkusunu ve sevincini yaşatmayan ailelerimize ve çocuklarımıza karşı bizi mahçup düşüren hükümeti kınıyorum. Koç yerine evine tavuk götüren öğretmenlerimizin bu hazin fotoğrafından biz değil birileri utanır, birileri ders alır" dedi. Basın açıklamasının ardından sendikacılar yanlarında getirdikleri tavukları mizansel olarak satarken çevredeki vatandaşlar da eyleme ilgi gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 16:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?