1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

'Sahte diş hekimi' eylemi

Türk Diş Hekimleri Birliği’ne (TDB) üye bir grup diş hekimi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde sayıları artan ’sahte dişçileri’ protesto etti.

TBMM’ye verilen bir yasa teklifiyle sahte dişçilere verilen cezaların düşürüldüğünü öne süren bir grup diş hekimi, beyaz önlükleri ve taşıdıkları pankartlarla Ziya Gökalp Caddesi’nden TBMM Dikmen Kapısı önüne geldi. Meclis önünde eylem yapmak isteyen diş hekimlerine polis izin vermedi.

TDB Başkanı Celal Korkut Yıldırım, eylem sırasında yaptığı basın açıklamasında, TBMM’ye sunulan yasa teklifiyle sahte dişçilere verilen cezaların düşürülmeye çalışıldığını iddia etti.

Sayıları artan sahte diş hekimlerinin halkın sağlığını tehdit ettiğini ve diş hekimliği mesleğini kirlettiğini kaydeden Yıldırım, "Milletvekilleri sahte diş hekimlerine verilen cezaları düşürerek onlara pirim tanımak mı istiyor?" diye sordu. "Yasama dokunma. Sahte diş hekimlerine sahip çıkma. Sahte rakı gibi sahte diş hekiminin de öldürdüğünü unutma" yazılı pankartı taşıyan diş hekimleri Başkan Yıldırım’a alkışlarıyla destek verdi. Yıldırım ve beraberindeki diş hekimi oda başkanları milletvekilleriyle görüşmek üzere TBMM’ye girerken, diş hekimleri sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 13:34:36
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 12:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan efe IP: 85.104.58.xxx Tarih : 4.10.2007 20:24:18

hükümetimiz eğerki sahte diş hekimlerine af getirirse sözde sağlık bakanlığı(insanların sağlığını kollayan kurum)başta olmak üzere insan sağlığını hiçe saydığını belli eder.umarım af getirmez yoksa ülke kargaşa ortamına girer.bir de 5 yıl boyunca üniversite okuyan diş hekimlerinin hakkı ne olacak.