4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Sahte TEDAŞ'çılar yakayı ele verdi

Başkent'te kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtarak 22 vatandaşı dolandıran bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. 

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, bazı kişilerin kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdığı tespit edildi. Bunun üzerine dolandırılan vatandaşların verdiği eşkallere yönelik yapılan çalışmalarda bir araç tespit edildi. Aracın Ulus'ta Rüzgarlı Sokak'ta bir otelin önünde park halinde olduğu belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından alınan mahkeme kararı doğrultusunda düzenlenen operasyonda otelde bulunan M.K, E.D, E.G ve İ.D adlı zanlılar yakalandı. 

Operasyonda, TEDAŞ'a ait sahte personel kartı, ''BEDAŞ Elektrik Kaçak Takip Müdürlüğü'' ibareli kaşe, ''Başkent EDAŞ Genel Müdürlüğü Kaçak Elektrik Kontrol Müdürlüğü'' ibareli faturalar, sahte endeks okuma ihbar fişleri, iki adet el telsizi, iki adet elektrik ölçüm el cihazı, iki adet namlu uçları açılmış kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Zanlıların, gecekondu mahallelerine giderek kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıttıkları belirlendi. Kontrol ediyormuş gibi yaparak elektrik sayaçlarını bozan zanlıların vatandaşları kaçak elektrik kullanmakla itham ettikleri tespit edildi. Böylece vatandaşlardan 500 YTL ile 1000 YTL arasında para topladıkları belirlendi. 

Gözaltına alınan 4 zanlı bu şekilde dolandırdıkları 21 kişi tarafından teşhis edildi. Zanlılardan İstanbul Dudullu'da bir bakır fabrikasına ortak olduğu belirlenen E.D'nin, rüşvet aldığı iddiasıyla İstanbul TEDAŞ'taki işinden atıldığı da tespit edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 13:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?