5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Sanatçılar fasılda doyasıya eğlendi

SANATÇILAR FASILDA DOYASIYA EĞLENDİ

Çankaya Belediyesi'nce düzenlenen Uluslararası Çankaya Heykel Sempozyumu'na katılan sanatçılar ve asistanları sempozyumun yorgunluğunu Ahlatlıbel'de fasılla attı.

"Çankaya Yazı" kapsamında geçtiğimiz günlerde başlayan Uluslararası Çankaya Heykel Sempozyumu'nda ahşaplara hayat veren sanatçı ve asistanları yorgunluklarını Ahlatlıbel'de fasılla attı. Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy'un da katıldığı fasılda heykel sanatçıları; Türk sanat müziği fasıl grubundan klarnette Ahmet Başkurt, kemanda Ali Kırşan, kanunda Tolga Ünsal ile ritim darbuka ve perküsyonda Göksel Başcanbaz'ın parçalarına eşlik ederken, oyun havaları ve halaylarda ise eğlence doruğa çıktı.

Ortadoğulu sanatçılar Mısırlı Said Badr ve İranlı sanatçı Mansour Tabibzadeh'in kendi ülkelerinin ezgilerine yakın gördükleri parçalara yabancılık çekmeden ayak uydurmaları dikkatlerden kaçmazken, Mısırlı sanatçı Said Badr'ın Arapça söylediği parçalara fasıla katılan konuklar ritimle eşlik etti. Bu imkanı sundukları için belediye yetkililerine teşekkür eden sanatçılar, son aşamaya gelen sempozyum öncesi stres attı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2011 Pazartesi 14:24:01
Güncelleme :11 Temmuz 2011 Pazartesi 17:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?