3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Serhadlılar gecesi

'Büyük Ankara Festivali' kapsamında düzenlenen 'Yöresel Günler'de Kars, Ardahan ve Iğdırlılar bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanlığı'nın katkılarıyla festivale katılan radyocuların düzenledikleri gecelerde hemşehriler bir araya geliyor.

'Yörelerimiz Kültürlerimiz' etkinliği kapsamında düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır gecesinde halaylar çekildi, aşıklar yarıştı ve hemşehriler hasret giderdi. Vizyon Türk (İstanbul) Radyo tarafından düzenlenen gecede çok sayıda yerel sanatçı ile halk oyunları ekipleri sahne aldı. Kars, Ardahan ve Iğdır derneklerini bir çatı altında toplayan Serhadlılar Birliği Federasyonu'nun düzenlediği gecede de birçok yöre sanatçısı sahne aldı.

Gecede en büyük ilgiyi aşıkların 'taşlama' geleneğini içeren saz eşliğinde birbirine yönelik anlık melodi ve sözlerden oluşan sunumlar gördü. Aşıklar, birbirinden güzel taşlama ve atış dizeleriyle kimi zaman kalabalığı güldürürken kime zaman da düşündürdü.

Akşam saatlerinde başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden etkinliklerde, İç Anadolu'dan Karadeniz'e, Doğu Anadolu'dan Ege ve Trakya'ya kadar Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelip yerleşen hemşehriler bölgelerinin gelenek, görenek, örf adet ve giyim-kuşamlarını sergileme imkanı buluyor.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, amaçlarının farklı kültürlerin barış içinde yaşadığı ülkemizin bu renkli özelliğini tüm dünyaya göstermek olduğunu söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 16:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?