4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Uyuşturucu şebekesi çökertildi

Ankara'da emniyet ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği "Hançer" adlı operasyonda, 4 kilo 793 gram esrar ve 2 bin 140 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 16 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 8'i tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği görevlileri, Ankara genelinde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik "Hançer" adlı bir operasyon düzenledi. Operasyonda "uyuşturucu ticareti yapmak, esrar maddesi elde edilen Hint keneviri bitki kırıntısı ve uyuşturucu madde kapsamında bulunan extacy hap temin etmek, nakletmek, bulundurmak ve kullanmak" suçlarını işledikleri iddiasıyla Tuna V., İbrahim Ö., Osman C., Yıldırım A., Emrah M., Zakir D., Cihangir E., Asım A., Serdar Ç., Fatih Ö., Hasan Hüseyin S., Serkan Ö., Nizamettin A., Çağdaş S., Murat K. ve Suna U. adlı zanlılar gözaltına alındı.

Zanlılardan, eski bir siyasetçinin oğlu olduğu öğrenilen Yıldırım A. ile birlikte İstanbul'dan temin ettiği öğrenilen 2 bin 140 adet extacy hap ele geçirildi. Ayrıca 4 kilo 793 gram esrar, uyuşturucu satışından temin edildiği değerlendirilen 31 bin 50 YTL ve 10 euro ele geçirildi. Operasyonda ayrıca, polislerin kullandığı MP-5 olarak tabir edilen otomatik tabancanın gerçeğinden ayırt edilmeyen bir kuru sıkı taklidi ele geçirildi. Zanlılardan adliyeye sevk edilen Tuna V., İbrahim Ö., Osman C., Yıldırım A., Emrah M., Zakir D., Cihangir E. ve Asım A. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer zanlılar ise polis sorgularının tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 13:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?