5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Valilik depremzedeleri unutmadı

Valilik, Ankara'daki yakınlarına sığınan depremzedelere de maddi yardım ile gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulunuyor.

Ankara Valiliği, Van'da yaşanan depremlerin ardından Ankara'ya getirilen 549 depremzedeyi TKİ ve TCDD'nin misafirhanelerine yerleştirdi. Valilik, Ankara'daki yakınlarına sığınan depremzedelere de maddi yardım ile gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulunuyor.

Ankara Valiliği, Van'da meydana gelen depremlerin ardından başkente gelen depremzedelerin, barınma, eğitim, sağlık gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca kalabalık nüfuslu ailelerin 6 aylık ev kiraları da Valilik tarafından karşılanıyor.

Ankara Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, bütün imkanların seferber olduğunu ve depremzedelerin eğitimlerinin aksamaması için okul kayıtlarının yapıldığını belirtti. Atlamaz, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) misafirhanesi ve çeşitli kamu kuruluşlarının misafirhanelerine yerleştirilen depremzedelere okul öncesi eğitim ve bilgisayar odaları gibi imkanların da sunulduğunu bildirdi.

Öte yandan depremzedelerin konakladığı odalarda da tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. Van'da ki depremin ardından Ankara'ya gelen, eşi ve iki çocuğuyla kalan Necla Korkmaz, Van'dan Ankara'ya gelmenin kolay olmadığını ve kendilerine iki odanın verildiğini ancak başkalarının ihtiyacı olduğunu düşünerek kendileri için sadece bir oda istediklerini dile getirdi. Korkmaz, Ankara Valiliği'nin seferber olduğunu ifade ederek, "Çok misafirseverler, ihtiyaçlarımı karşılıyorlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2011 Cuma 15:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?