3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yemen Büyükelçisinden Ak'a ziyaret

Yemen'in Ankara Büyükelçisi Noria Abdulla Alhamami, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı ziyaret ederek, düzenleyecekleri Yemen Kültür Haftası için destek istedi.

Büyükelçi Noria Abdulla Alhamami, ziyarette Yemen Büyükelçiliği olarak Keçiören'de Yemen Kültür Haftası düzenlemek istediklerini belirterek, Başkan Ak'tan bu konuda destek istedi. Türkiye'de bulunduğu dönem içerisinde kendilerine gösterilen ilgi ve güler yüz için müteşekkir olduklarını ifade eden Alhamami, Türkiye ve Yemen arasındaki ilişkilerin gelişmesinden yana olduklarını kaydetti.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Türk ve Yemen halklarının tarihi bir geçmişi ve anıları olduğunu belirterek, düzenlenecek etkinliklerin bu geçmişin yaşatılmasına katkı sağlayacağını, Keçiören Belediyesi olarak bu etkinliklere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Ak, "Keçiören Belediyesi olarak rutin belediye hizmetleri dışında gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında çeşitli kurum ve kuruluşlarla sosyal ve kültürel ilişkiler kurmak istiyoruz. Bu etkinlik de bunun bir örneği olacaktır" dedi.

Haziran ayı başında yapılması planlanan etkinliklerde Yemen kültürünü yansıtan halka açık sergiler ve gösteriler düzenlenecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 11:20:52
Güncelleme :8 Mayıs 2009 Cuma 11:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?