5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Sözleşmeli öğretmene yönerge hazırlığı

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlerin özlük, idari, hak ve sorumluluklarını düzenleyen yönerge hazırlığına başladı. 

Sözleşmeli öğretmenlerin iş akitleri, artık okul müdürü veya İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün 2 dudağı arasından kurtarılmaya çalışılacak. Sözleşmeli öğretmenlerin görevden el çektirilmeleri de aynen kadrolu öğretmenler gibi Yüksek Disiplin Kurulu Kararıyla olabilecek. Edinilen bilgilere, MEB, 4-B statüsüne geçirilen ve sayıları yaklaşık 20 bini aşan sözleşmeli öğretmenlerin tayin, nakil gibi özlük hakları konusunda yönerge çalışması başlattı. 

Hazırlanacak olan bu yönergeyle, her yıl sözleşmelerinin yenilenme zorunluluğu olan ve maaş alabilme süreleri önce 9 ayken daha sonra 12 aya çıkartılan sözleşmelilerle ilgili adaylık ve hizmet içi eğitim konularına açıklık getirilecek. Göreve atanan sözleşmelilerin de kadrolularda olduğu gibi adaylık süreleri olacak ve bu adaylık süreleri 1 yıl sonra kaldırılacak. Bu süre zarfında tayin istenemeyecek. Bir yılın ardından aday öğretmenlikleri kalkacak. Mevcut uygulamada sözleşmelilerde tayin, nakil işlemleri İl ve İlçe Müdürlükleri'nce yapılıyordu. Yönerge ile bu uygulama değişerek bu işlemler Bakanlıkça yapılacak.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 13:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?