1
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

Son gün ev alabilme telaşı

Son aylarda banka kredilerinde vade oranın uzatılması ve faizlerin 1.19'lara kadar gerilemesi ile Mortgage sistemindeki yasal düzenlemelerin bitme aşamasına gelmesiyle öğretmen konutlarına olan talebi artırdı.

Öğretmenler ile vatandaşlar, bugün ev alabilmek için zamana karşı yarışıp, manavdan meyve ve sebze alır tarzında ev için başvurularını gerçekleştirdi.

İlkokul Öğretmenleri Sandığı'nın garantörlüğünde TOKİ iş birlikteliyle yapılan 2 bin 788 adet rekor bir sürede yapımı gerçekleştirilerek, teslim aşamasında. Daireleri 'Yok satan' satan İLKSAN Genel Merkezi, öğretmenlerin ve vatandaşların akınına uğradı.

Bugün mesai bitiminde sona eren 6. Etap evleri için öğretmenler ile vatandaşlar ev sahibi olabilmek için bir yandan form doldurup teslim etmeye çalıştı. Saat 17.00'da sona eren ve son 600 konuttan bir daire için başvurularını gerçekleştiren vatandaşlar, yüzde 25 peşinatlı 350 milyon teslimden sonra başlanacak olan taksit imkanlarının çok cazip olduğunu söyledi. Mesai bitiminden önce formlarını teslim edebilmenin uğraşısını veren bayan öğretmenler, konut seçiminde dairelerin mutfaklarının geniş olmasına dikkat ederken, baylar ise dairelerin güneş alma özelliğini dikkate aldıklarını belirtti.

İLKSAN Genel Başkanı Mehmet Yurt, konutların İLKSAN'ın geçmişte oluşmuş kötü imajını ortadan kaldıracak bir proje olduğunu hatırlatarak, kısa sürede evleri bitirdiklerini Nisan 2006 tarihinde herkese evlerin teslim edileceğini müjdeledi. Evlere olan talebin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Başkan Yurt, ödemelerin çok cazip olduğu ve çalışanların bütçelerine uygun olduğunu belirtti. 6. Etap evler için 600 adet olan konuttan bugün 500'ün üzerinde satış yaptıklarını belirterek, yok sattıklarını açıkladılar. İnsanların Yenikent'te bitme aşamasındaki konutları gezip gördükten sonra akıllarındaki İLKSAN'a olan şüpheleri ortadan kaldırıp, ev almaya geldiklerini ve evlerin yok sattığını söyledi.

Yok satan Öğretmen Konutları, zemin + 3 Katlı ve 2+1 odadan oluşuyor. Net alanı 62.37 metrekarelik 828 adet konut ile Z+3 ile Z+6 katlı olmak üzere 3+1 net alanı 99.54 metrekare olmak üzere yapılıyor. Toplam 2 bin 788 adet konut, 14 ay dolmadan teslim edilme aşamasında. Konut sahiplerine evlerin teslimi süresince de hiçbir aidat ödettirilmedi.

Her dairenin satış fiyatı kendi konumuna göre ayrı ayrı belirlenirken katılımcılardan daire başına İLKSAN üyelerinden KDV dahil 500 YTL, diğer katılımcılardan ise 750 YTL gider karşılığı katılım ücreti alınıyor. Konutların ilk taksit ödemesi 20 Ocak 2006 yılında başlanacak yani konutların teslim alındığı tarihle birlikte 10 yıl (120 ay) ödemeli. 2006'nın Nisan ayında teslim edilecek olan konutların ödemesi yüzde 25 peşin 10 vadeli 221 - 360 YTL arasında aylık taksitler şeklinde ödenecek.

Yüzde 25'i peşin, 14 ayda üyelere teslim etme garantili 2+1 odalı net 66.65 metrekarelik dairelerin brüt fiyatı 37 - 38 milyar ile 3+1 odalı net 99.54 metrekarelik dairelerin fiyatları brüt 56 - 57 milyar arasında plan ve tercihe göre sunuluyor. Ayrıca 2+1'lik dairelerin taksit ödemesi 220 - 240 milyon, 3+1 odalı dairelerin taksitleri ise 325 - 362 milyon arasında değişiyor. Yüzde 25'lik peşinat ödemesi ise 2+1'lerde 9 milyar 713 milyon, 3+17lerde ise 14 milyar 519 milyon 562 bin 760 TL arasında değişiyor.

TOKİ öğretmenlere yapacağı dairelerde yaşam odası ile diğer odaları RİP Halı döşeme kaplamasıyla döşüyor. Antre, koridor, mutfak, WC ve banyo seramik yer döşeme kaplaması yapılıyor. Mutfak dolabının yanı sıra banyo ve WC duvar kaplaması fayans ve asma tavan yapılacak. Duvarlar saten alçı ile plastik boya ile boyanacak. Tavanlar ise alçı yoklama ve plastik badana yapılacak. Pencere ve balkon kapıları PVC doğrama ve ısıcam özeliğinde olacak. Mutfak tezgahı kendinden evveli damlalıklı mermerit ve laminat tezgah olacak.

Dairelerin giriş kapıları iki yüzlü kontraplak presli kapıdan oluşurken dairelerin iç kapıları ise ahşap kapı kanadından yapılacak ve mutfak ve salon kapılarına buzlu cam takılacak. Konutların ısıtma sistemi ise panel radyatör, doğal gaz yakıtlı, hermatik tip olabilecek.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 20:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?