4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'İslamcıların model kenti Pursaklar'

Dünyanın önde gelen medya kuruluşlarının, AKP'nin güçlü olduğu kent ve kasabalara yoğun ilgisi sürüyor. Financial Times, Ankara'nın Keçiören ilçesi Pursaklar beldesi için "Türkiye'nin sessiz İslamcılarının model kenti" nitelemesini yaptı. 

Gazetede yer alan muhabir Vicent Boland'ın haber analizinde "Türkiye'deki laiklerin, İslamcıların iktidara el koyacağı endişesi ile gece yarısı terleyerek uyandığında" kâbuslarında, Pursaklar Belediye Başkanı AKP'li Selçuk Çetin gibi insanları gördüklerini öne sürüldü. 

Bir zamanlar 15 binlik nüfuslu Pursaklar'ın, 100 bin kişilik bir kent haline geldiğine işaret edilen yazıda, Çetin'in belediye bütçesinin önemli bir bölümünü Pursaklar'ı modern ancak aynı zamanda rahat, geleneksel bir kente dönüştürmeye yönelik projelerde harcadığı belirtildi.
Gazete, Pursaklar'da içki görünmediğine, spor merkezinde kadın ve erkeklerin ayrı sınıflarda jimnastik dersi gördüğüne dikkat çekti.

Milyonlarca insan var 

Türkiye'de Pursaklar halkına benzeyen milyonlarca insanın bulunduğunu, bu insanların sık sık büyük şehirlilerce göz ardı edildiğini savunan gazete, "Pursaklar'da hemen hemen tüm kadınlar, Müslüman başörtüsü kullanıyor" diye yazdı.

Başkan Çetin: Hepimiz laikiz 

Financial Times'a konuşan Çetin de Türklerin arasında bölünmenin söylendiği gibi belirgin olduğunu sanmadığını belirterek "Hepimiz laik ve kemalistiz. Aynı okullara gittik ve aynı Atatürk ilkelerini öğrendik. Ancak (Pursaklar'da) halk şimdi 'Bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olmak istiyoruz' diyor. Bu nedenle AKP için oy kullanıyor. AKP halkın partisi. Bizden korkmak yanlış" dedi.


ANKA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 12:46:43
Güncelleme :18 Mayıs 2007 Cuma 12:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
reyhan yılmaz IP: 88.228.157.xxx Tarih : 21.05.2007 14:50:27
ben pursaklarda ikamet eden biri olarak bu yazıyı yazan ve yayınlayan ft yi kınıyorum daha ağır eleştirilerde bulunurdum ama benim onlar kadar terbiyem müsade etmiyor demekki neymiş ft nin bu şekilde eleştirdiği bu yerde ahlaki değerlere ft den daha fazla önem veriliyormuş ben türbanlı değilim fikrim düşüncelerim çok farklı olabilir ancak bu şekilde burada ikamet eden herkese bu denli aşağılarcasına yazı yazmak insana yakışır bir davranış değil ft düşünce özgürlüğünü hakaret etmek ve aşağılamak ve 1 kare fotoğrafla haber yaptığını sanmakla karıştırıyor olmalı sen böyle düşünürsün ben farklı düşünürüm bak şair ne diyor MEDENİYET DEDİĞİN SOYMAKSA BEDENİ DESENİZE HAYVANLAR BİZDEN DAHA MEDENİ Bu da onun düşüncesi tabii SAYGI DUYARIM hem de kendini gazeteci zanneden arkadaşın haber dediği şeyden sonra... Ayrıca bizlere yorum köşesi ayırdığınız için sizlere teşekkür ederim.