4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Melih Gökçek Şanlıurfa'da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Fenerbahçe Spor Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne bağlı Eyyüp Nebi Beldesi'nde bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, tarihi alanların çevresinde park ve bahçe düzenlemesi yapılacağını söyledi.
Bugün sabah saatlerinde havayoluyla Mardin'e gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek, Fenerbahçe Spor Kulübü 2.Başkanı Nihat Özdemir, Viranşehir'in Eyyüp Nebi beldesine giderek, incelemelerde bulundu. Burada Eyyüp Nebi Belde Belediye Başkanı Mustafa Çiftçi tarafından karşılanan Gökçek ve beraberindekiler, Hz. Eyyüp, Hz. Elyasa ile Eyyüp Peygamberin eşi Hz. Rahime'nin türbelerini ziyaret etti.
Daha sonra Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'la birlikte onuruna verilen öğle yemeğine katılan ve ikram edilen ''Mırra''yı içen Gökçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bir süre önce beldede çevre düzenlemesi ve park yapmayı kararlaştırdığını söyledi.
Bu çerçevede bölgeyi yerinde görmek ve tarihi yerleri ziyaret etmek için bölgeye geldiğini ifade eden Gökçek, şunları söyledi:
''Buralar hepimiz için kutsi yerlerdir. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi karar almıştı. Meclis kararımıza göre, burada park ve çevre düzenlemesi yapacağız. Su konusunda sıkıntı var, o sorunun çözümüne katkıda bulunacağız. Bu manada çevrenin güzelleşmesi için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Onun için bölgeyi yerinde görmek ve Eyyüp Nebi'yi ziyaret etmek üzere Şanlıurfa'ya geldik. Dönüşte arkadaşlarımız burayla ilgili proje hazırlayacaklar. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onaylattıktan sonra da işi fiiliyata dökeceğiz. Projeyi bu yıl içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz.''
Kendisinin de aslen Şanlıurfalı olduğunu anımsatan Gökçek, daha sonra Vali Yavaşcan'la birlikte, rivayete göre Hz. Eyyüp'ün, hastalığı döneminde sırtını dayayarak dinlendiği ''sabır taşı''na giderek, sırtını bir süre taşa dayadı.
Gazetecilerin ''Ne dilek tuttunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine Gökçek, dilek tutmadığını dua ettiğini söyledi. Gökçek ve beraberindekiler daha sonra beldeden ayrıldı.
Gökçek'in beldeyi ziyaretinde Viranşehir Kaymakamı Ogün Bahadır, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mahmut Kaplan ile Yahya Akman, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu da hazır bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 18:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?