4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Seri katiller olay yerine geri dönmüş

40 ekipten oluşan polisler onları ararken, katil zanlıları marketçilerin akibetlerini öğrenmek için bir gün sonra olay yerine döndükleri ortaya çıktı.

KURBAN bayramında marketçi Muhittin Eser, Bülent Öztürk’ü bir gün arayla öldüren ve yine büfeci Ali Tahtacı’yı yaralayan seri katiller dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Cinayet suçundan tutuklanan sanıklardan Gökhan Özgökmen’in tam bir suç makinesi olduğu hayatını suç işleyerek hapishanelerde geçirmesine rağmen af ile salıverildiği ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Özgökmen, ifadesinde olayları ve hayatını şöyle anlattı:

İŞTE SUÇ MAKİNESİ

Ben 1993 yılında hırsızlık yaptım. İlk suçumda yakalandım; ama yaşım küçük olduğu için serbest bırakıldım. Suç olarak genelde hırsızlık, gasp, darp ve en son olarakta cinayet işledim. Parçalı-olarak Sinop, Nevşehir, Gümüşhane, Ankara, Ünye, olmak üzere toplam 11 yıl çeşitli cezaevlerinde kaldım. Ünye cezaevinden 2001’de aftan yararlanıp çıktım. Asker dönüşümde 2003’de hırsızlıktan 45 gün, 2004’te gasp’tan 2.5 yıl, sahtecilikten 4.5 ay cezaevinde yattım.

Silah çekecek diye öldürdüm

Gökhan Özgökmen "Ferdi Uğur, Deniz Yurdakul, Fatih Kafnur arkadaşım olurlar. Kiraladığımız bir otomobille hırsızlık yapmak üzere plan kurduk. Olay günü Fatih ve ben markete girdik silah bendeydi. Fatih marketçiyi oyalayamadı marketçi şüphelendi, elini kasaya doğru attı silah çekeceğini zannedip kafasına doğru bir el ateş ettim. Yere düştü, paraları aldım. Silahı gömdüm. Paranın hepsini Ferdi aldı. Ferdi ile hap almaya gittik. Sabah Ferdi, ’Gel olay yerine gidelim bakalım ne olmuş?’ dedi. Vurduğumuz şahsın öldüğünü öğrendik. Ferdi "adam ölmüş bundan sonra çok dikkatli olmalıyız" dedi.

Burası arkadaşımın yeri burayı soyalım

Gökhan Özgökmen "Bir gün sonra, yine hırsızlık için çıktık. Kayaş’ta Mithat, Öztürk büfeyi görünce, arkadaşımın yeri burayı soyalım, dedi. Mithat, büfeci Bülent Öztürk’ü tanıdığı için onu oyalarken ben kasayı soyacaktım. Mithat, silahı istedi. Mithat maktül ile konuşmaya başladı. Ben büfenin arkasındaydım. Bir el silah sesi duydum, 5-10 saniye sonra iki el daha ateş etti. Sonra kaçmaya başladık" dedi.

Muhittin Eser’in yakınları katillere lanet okudu

Küçükesat’ta market sahibi Muhittin Eser’i öldürdükleri iddia edilen 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Market sahibinin yakınları, sanıklara lanet okudular. Sanıklara 16 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Üçüncü marketçi kurtuldu

KAYAŞ’taki büfeci Bülent Öztürk’ü öldürdükten yaklaşık bir, 1.5 saat sonra Ferdi ve Mithat ile Batıkent’e geldik. Çağdaş marketin bulunduğu yerde durduk. İçeriye girer girmez ateş ettim.

AMELİYAT ELDİVENİ

Marketçi tezgahın arkasına atlayınca bende silaha davranıyor düşüncesiyle kaçmaya başladım. Kaçarken bir el daha dükkana doğru ateş ettim. Bir gün sonra Mamak Gökçeyurt köyünde bir marketten hırsızlık yaptık. Hırsızlık yaparken parmak izi bırakmamak için ameliyat eldiveni ya da çorap kullanırız.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 09:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aydın gül IP: 88.226.137.xxx Tarih : 27.02.2007 15:14:57
hepside birer pislik ben bu kişilerin yaşadığı yerde oturuyorum çoktan beridir bunlardan 3 ünü tanıyorum hepside ülkemize zarar getiren kişiler işledikleri suçun haddi hesabı yok ömürboyu hapis bile az gelir bu vatan hainlerin bi canlının canına nasıl kıyabiliyorlar yargıdan biraz daha suçlara karşı şiddet istiyorum ki birdaha başkalarıda yapmasın