4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Terörün kararttığı hayatlar

Hayatını kaybedenlerin yakınları, adli tıp önünde acılı bekleyişleri sürdürürken, zaman zaman birbirleriyle konuşarak acılarını paylaşıyor. Ölenlerin hayat hikayeleri ise dinleyenleri gözyaşına boğuyor.

4 GÜN SONRA EVLENECEKTİ

Muzaffer Savaş, cumartesi günü düğününde giyeceği damatlığı seçmek için Anafartalar'daydı. 24 yaşındaki Muzaffer Savaş, evlilik hazırlıkları yapıyordu.

Patlamada ölenlerden Muzaffer Savaş'ın amcası Mehmet Savaş, yeğeninin 25 Mayıs'ta evleneceğini belirterek, ''Damatlık almaya gitmişti ama kefen giydi. Davetiyesi bile dağıtılmıştı'' diye konuştu. Terörü lanetleyen Savaş, siyasi parti liderlerine tepki göstererek, polis ve askerin yetkilerinin artırılmasını istedi.

DEDE BABAMIZ NEREDE DEDİKLERİNDE NE CEVAP VERECEĞİM?

Serdar Karayiğit'in babası Ali Karayiğit ise oğlunun iki küçük çocuğu bulunduğunu söyleyerek, ''Bana 'dede babamız nerede?' dediklerinde ne cevap vereceğim?'' dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılamayacağını söyleyen acılı baba, ülkenin sahipsiz olmadığını belirtti.
TUBA TEZGAHTARDI

22 yaşındaki Tuba Yomi'nin Anafartalar Çarşısı'nda Giyim Fuarı'nda tezgahtar olarak çalıştığı belirtildi. Yomi, ailesinin tek çalışan çocuğu olarak, ev geçindirmekle sorumluydu. Patlamada yaşamını yitiren Tuba Yoli'nin ıÜüeniştesi Adnan Özçelik de olayı duyduklarında Tuba'nın iş yerini telefonla aradıklarını ve daha sonra hastaneleri dolaştıklarını belirterek, ''Patronlarıyla buluşup Ulus'ta ikiye bölündük. Her yeri aradık, sonuçta Tuba'yı burada morgda bulduk'' diye konuştu.

19 YAŞINDAKİ İSA KALKIR ASKERE GİDECEKTİ

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde doğan İsa Kalkır, 19 yaşındaydı ve bu yıl askere gidecekti. İsa Kalkır, Anafartalar Çarşısı'nda bir düğme dükkanında çalışıyordu.

GEÇEN YIL ASKERDİ

23 yaşındaki Ferhat Kanat'ın ise yaklaşık bir yıl önce askerden döndüğü, hayatını limon tezgahında satıcılık yaparak kazandığı öğrenildi.

BİLAL GENÇ İÇİŞLERİ MEMURU 

45 yaşında Bilal Genç'in, İçişleri Bakanlığı'nda çalıştığı öğrenildi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 18:16:09
Güncelleme :23 Mayıs 2007 Çarşamba 19:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?