1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Uzun menzilli füze sözleşmesi imzalandı

Uzun Menzilli Tanksavar Füze Projesi'nin Dönem-1 Sözleşmesi, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ve Roketsan Genel Müdürü Hüseyin Baysak tarafından imzalandı.

IDEF-05 Savunma Sanayi Fuarı'nda gerçekleşen imza törenlerine bir yenisi daha eklendi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güdümlü mühimmat ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın öncelikli projelerinden olan 'Uzun Menzilli Tanksavar Füze Projesi'nin ilk adımı bugün atıldı. Fuar toplantı salonunda gerçekleşen törende, 'Uzun Menzilli Tanksavar Füze Projesi Dönem-1 Sözleşmesi', Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar ve Roketsan Genel Müdürü Hüseyin Baysak tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşarak, proje hakkında bilgi veren Roketsan Genel Müdürü Baysak, projenin amacının, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Uzun Menzili Tanksavar Füze ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi. Baysak, taarruz helikopterlerinden atılabilecek füzenin, Roketsan'ın ana yükleniciliğinde, yurtiçi teknolojik altyapı ve bilgi birikiminden en etkin şekilde faydalanarak tasarım, geliştirme ve üretimi AR-GE'ye dayalı tedarik esasları çerçevesinde gerçekleştirileceğini belirtti. Dönem-1 çalışmalarının 26 ay süreceğini ve 4 aşamadan oluşacağını belirten Baysak, "Geliştirme döneminde gerçekleştirilecek yer ve uçuş testleri ile seri üretim hattının kalifikasyonu tamamlanacaktır. Dönem-3'te ise, TSK'nın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde seri üretim aşamasına geçilecektir" dedi.

Savunma Sanayi Müsteşarı Bayar ise, savunma sanayiinin öncelikli ve yatırım öngören alanların başında güdümlü mühimmat geldiğini söyledi. Güdümlü mühimmatın TSK'nın her platformunda kullanıldığına işaret eden Bayar, zayıf olan bu alanı son dönemde yaptıkları yatırımlarla güçlendirmeye çalıştıklarını bildirdi. Bayar, bu projenin öncelikli olduğunu vurgulayarak, "Bu uzun soluklu bir proje. Her aşaması başarılı bir şekilde tamamlanarak devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bayar ve Baysak sözleşmeye imza attı. Törende Baysak, Bayar'a bir plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 21:53:40
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 18:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?