5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

"Organize İşler" filmi gerçek oldu

Ankara'da, başrollerini Yılmaz Erdoğan'ın oynadığı "Organize İşler" filmini aratmayacak bir olay Mali Büro Amirliği'nin düzenlediği operasyonda ortaya çıktı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, piyasaya kaçak sigara sürerek haksız kazanç elde eden 2 ayrı gruba yönelik bir çalışma başlattı. İvedik Organize Sanayi Sitesi'nde bir depoda yurda kaçak yollarla getirilen kaçak sigaraların depolandığının belirlenmesi üzerine bir operasyon düzenlendi. 

Operasyonda, bin 206 karton kaçak sigara ele geçirilirken Sıracattin B, Bimal B, Vahdettin B, Mehmet Sıdık B. ve Cuma B. isimli 5 kişi yakalanarak haklarında işlem yapıldı. Düzenlenen bu operasyon filim gibi bir olayı da ortaya çıkardı. Cuma B. ile birlikte hareket eden bir grubun İvedik Organize Sanayi Sitesi'ndeki depodan kaçak sigaraların büyük bir kısmını çaldığı belirlendi. Bunun üzerine akraba oldukları öğrenilen kaçak sigaraların sahibi Sıracettin B ile Bimal B, Vahdettin B ve Mehmet Sıdık B, depodan sigaraları çaldıklarını öğrendikleri Cuma B. ile alıcı olarak irtibat kurdu. 

Cuma B. ve beraberindekiler İvedik Organize Sanayi'deki depoya geldiklerinde karşı grubunu saldırısıyla karşılaştı. Tam bu sırada 2 grubu da takip eden Mali Büro Amirliği ekipleri, operasyon düzenleyerek tarafları gözaltına alındı. 5 zanlının haklarında kaçakçılıktan işlem yapılmasının ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 15:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?