5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Sahte MİT'çi fırıncı çıktı

Bilgisayar’da hazırladığı MİT ve Emniyet kimliği ile dolaşan fırıncı kalfası Kazım B., “Kendime engel olamıyorum. Kötü bir şeyler yapmaktan çok korkuyorum” diye sokakta bağırınca gözaltına alındı. 

ANKA’nın Emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre olay şöyle gelişti: 

155’i arayan bir vatandaş, “Mahallede bir deli var. Belinde silah var ve saçma sapan bağırıp duruyor” diye ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polislere, “Lütfen bana yardım edin. Kendimden korkuyorum” diyen genç adam Kazım B., gözaltına alındı.
Önce karakola götürülen gencin üzerinden kurusıkı bir tabanca ile MİT kimliği, Emniyet Genel Müdürlüğü Sürekli Giriş Kartı ve kelepçe çıktı. Daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne teslim edilen gencin bir fırında kalfa olarak çalıştığı ve kimlikleri bilgisayarda hazırladığı anlaşıldı. 

Kendisinin olağanüstü güçlere sahip olduğunu iddia eden B., bir süre kimliklere ilişkin sorgulandıktan sonra akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması için hastaneye sevk edildi. Gencin hastanenin ardından “Resmi Evrakta Sahtecilik, Ünvan Gaspı, Toplumda Korku Yaratacak Hareketlerde Bulunmak” suçlarından Ankara Adliyesi’ne sevk edileceği öğrenildi.(ANKA)

ANKA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 11:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?