5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Büyük Atatürk, sevgili genel başkanım'

CHP’nin 83’üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığındaki partililerin Anıtkabir ziyareti ile başladı.
Deniz Baykal, beraberinde Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri ile milletvekilleri ve partililerle Anıtkabir’i ziyaret etti. Baykal’ın Atatürk’ün mozolesine çelenk koymasının ardından bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. Baykal, daha sonra Misak’ı Milli Kulesi’ne geçerek, burada bulunan Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: 

“Büyük Atatürk, sevgili genel başkanım; 

Benim iki eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi demiştin. CHP’nin kuruluşunun 83’üncü yıl dönümünde bütün CHP’liler adına sana şükranlarımızı sunmanın kıvancını yaşıyoruz. 

Fakat ne yazık ki; cumhuriyete karşı arayışların, düşüncelerin hatta eylemlerin hızla yaygınlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Cumhuriyet birikimlerinin sonuçlarından yoksun kalmanın Orta Doğu’da, çevremizde her geçen gün çok daha iyi anlaşılırken, ülkemizdeki bu manzara sorumluluğumuzun ne kadar yüksek olduğunu bize gösteriyor. CHP olarak ulusal bağımsızlık bilinci içinde, laik sosyal bir hukuk devleti olarak, demokratik cumhuriyetimizi geliştirip güçlendirmek görevimizin bilincindeyiz. Sana layık olmaya devam edeceğiz. Türkiye de, Atatürk de sahipsiz değildir. Bütün CHP’lilerin sevgilerini ve saygılarını sunuyorum Atam.” 

Baykal ve beraberindekiler daha sonra CHP’nin ikinci genel başkanı İsmet İnönü’nün mozolesini de ziyaret ederek çelenk koydular ve bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.
ANKA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2006 Cumartesi 13:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?