4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Ankaraspor:3 Diyarbakırspor:3

Ankaraspor, Turkcell Süper Ligi'nin 20. haftasında Diyarbakırspor ile kendi evinde oynadığı karşılaşmada 3-0 geriye düşmesine rağmen arka arkaya bulduğu gollerle sahadan 3-3 eşitlikle ayrıldı.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdullah Akyıl, güzel bir maç izlediklerini belirterek, "Heyecanlı bir karşılaşma oldu. Kırmızı kart gördükten sonra takımımızın dengesi bozuldu. 3-0 galibiyetten 3-3 beraberliğe gelmek üzücü ama deplasmanda 1 puan almak sevindirici" dedi. Karşılaşmanın ardından Teknik Direktör Nejat Biyediç ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Diyarbakırspor Futbol Şubesi Sorumlusu Felat Hevedanlı, maçın hakemi Hüseyin Göcek ve Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ateş püskürdü. 2 haftadır bariz hakem hataları ile puanlar kaybettiklerini savunan Hevedanlı, "Buradan TFF'ye sesleniyorum. Ankaraspor karşısında da Çaykur Rizespor maçında oynanan oyunlar sergilendi. Süper Lig sadece 3 büyüklerden oluşmuyor. Anadolu takımları olmazsa bu ligin tadı olmaz. Aynı hata bir kez daha tekrarlanırsa, Diyarbakırspor Yönetimi olarak ligden çekilmek için TFF'ye başvuracağız. Bugün burada emeklerimiz çalındı.

2 haftadır süre gelen hatalar 3. kez tekrarlanırsa ciddi olarak ligden çekilmek için başvuracağız" diye konuştu. Ankaraspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Mavi-beyazlı ekibin başında çıktığı ilk maçta galibiyet almak istediğini ifade ederek, "İlk yarıda tempolu oynamaya çalıştık ancak tüm topları Ersen Martin ile kullanmaya çalışınca istediğimiz pozisyonları yakalayamadık. Rakibimize de pozisyon vermememize rağmen yediğimiz 2 golle ilk yarıyı 2-0 geride tamamladık. İkinci yarının hemen başında yedeğimiz 3. gol işimizi iyice güçleştirdi. Rakibimiz 10 kişi kalınca oyunu domine etmeye başladık. İyi paslaştık ve oyunun kontrolünü elimize aldık. 3-0'dan sonra 3-3'e getirdik. Daha başka pozisyonlarda bulduk. Bu pozisyonları değerlendirebilsek sahadan galibiyetle ayrılabilirdik. İİlk maçımdan galibiyetle ayrılmak isterdim. Ama 3-0'dan 3-3 yapmak da önemli. 6 puanlık bir maçta 1 puanı alan Diyarbakırspor bence 3 puan aldı" şeklinde konuştu. Bulak, basın mensuplarının ilk yarıda 2 oyuncu değiştirdiğini hatırlatması üzerine ise, oyuncu değişiklikleriyle risk aldığını ancak elinde 5 oyuncu değiştirme hakkı olsa bugün bunun 4'ünü kullanabilecek durumda kaldığını söyledi.

Diyarbakırspor Teknik Direktörü Nejat Biyediç ise, kötü zemin şartlarında zorlu bir mücadele yaptıklarını belirterek, her şeyin kendileri için iyi gittiği bir dönemde hakemin ortaya çıkarak maçı katlettiğini söyledi. Sahaya galibiyet için çıktıklarını ancak arka arkaya yedikleri gollerle şoka girdiklerini belirten Ankaraspor'lu oyuncu Ersen Martin de, maçı 3-0'dan 3-3'e getirdikleri için mutlu oldukların ve karşılaşmanın hakkının beraberlik olduğunu kaydetti. Golcü oyuncu ayrıca, hakemin verdiği kararlarda daha dikkatli olması gerektiğini de vurguladı.

Diyarbakırspor'lu oyuncular Burhan ve İlyas ise, ellerine gelen 3 puanlık fırsatı teptiklerini belirterek, hakem Hüseyin Göcek'in hatalı kararlarıyla kendilerini yaktığını savundu.

.
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2006 Cumartesi 21:40:19
Güncelleme :4 Şubat 2006 Cumartesi 21:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?